Нам треба створювати кінцевий продукт споживання і там має бути написано «Made in Ukraine» - Гройсман

Четвер, 21 березня 2019, 15:28
На відкритті ювілейного Х AGROPORTу у Львові прем’єр-міністр Володимир Гройсман окреслив ряд ключових завдань, що стоять перед агропромисловим комплексом України.
Нам треба створювати кінцевий продукт споживання і там має бути написано «Made in Ukraine» - Гройсман

Він підкреслив, що агропромисловий комплекс нашої держави є рушійною силою і драйвером розвитку національної економіки та гарантом продовольчої безпеки не тільки України, але й інших країн світу.

«Один із головних ключових пріоритетів ООН полягаю в тому, щоб подолати нестачу харчових продуктів, зробити продукти якісними, доступними. І тут Україна відіграє надзвичайно ключову роль. Сьогодні наша продукція представлена у 190 країнах світу. Ми входимо в ТОП-7 кращих експортерів аграрної продукції», - сказав він.

Але потенціал українського агропромислового комплексу є набагато більше, зазначив В. Гройсман. За його словами, питома вага агропромислової продукції з переробкою, у всьому тому що виробляє сьогодні Україна, для кінцевого споживання займає приблизно 17% з яких 12% це сировина агропромислового комплексу, і лише 4% - це переробка продуктів харчування.

«І наше з вами завдання – змінити цю систему. Не менше чверті валового продукту має бути агропромисловий комплекс. Ми маємо збільшити поглиблену переробку української продукції. У найближчі роки ми будемо мати більше інвестицій у розвиток агропромислового комплексу, новітніх технологій, створення нових продуктів, які будуть представлені не тільки на внутрішньому ринку, але й на зовнішніх ринках», - сказав він.

За словами прем’єра, у минулому році в агропромисловий комплекс і в переробку було вкладено капітальних інвестицій 90 мільярдів гривень. При цьому майже 25 мільярдів – це кошти, які вкладні сьогодні в переробку.

«Треба суттєво збільшувати кількість інвестицій, впровадження новітніх технологій, щоб ми виробляли більше, якісніше І саме головне – нам треба створювати кінцевий продукт споживання, і там має бути написано «Made in Ukraine», - на заключення сказав він.   

Нагадаємо, відкриваючи Десятий Міжнародний Форум AGROPORT у Львові прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що на підтримку фермерських господарств в цьому році в Україні вже виділено один мільярд гривень.

X ювілейний AGROPORT проходить 21–23 березня на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького. Учасниками заходу є представники центральних та місцевих органів влади, місцевого самоврядування, українські та іноземні виробники матеріально технічних ресурсів, науковці, представники посольств та консульств, виробники аграрного сектору з регіонів України 

comments powered by HyperComments