У Львові стартувала Х Міжнародна агропромислова виставка та форум з розвитку фермерства AGROPORT

Четвер, 21 березня 2019, 14:19
У Львові 21 березня розпочався масштабний захід підтримки фермерських виробників України, що проходить на майданчиках міжнародного аеропорту.
У Львові стартувала Х Міжнародна агропромислова виставка та форум з розвитку фермерства AGROPORT

З початку заснування захід проходить за підтримки та участі «Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН». У 2016 році в рамках форуму «Захід-Схід» у Львові проведено перший форум AGROPORT West Lviv. Х міжнародний AGROPORT Львів 2019 буде тривати впродовж 3 днів. Два з них – це робочі дискусії, робочі панелі, на яких можна буде знайомитися із різноманітними виробництвами різних регіонів України.

На відкритті форуму прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ще раз підкреслив незмінність підтримки агропромислового комплексу, особливо малого і середнього бізнесу.

«Я сьогодні звертаюсь до всіх українців – ми виробляємо абсолютно якісну, абсолютно конкурентну, прекрасну українську продукцію. І я б закликав кожного придбати тільки українську продукцію. Я розумію, що на наших полицях можуть бути продукти зі всіх країн світу, але вважаю, що наш обов’язок споживати українське. Давати можливість українцям отримувати заробітну плату дома, зміцнювати нашу економіку. Я вважаю, що це наше спільне завдання. Хочу побажати вам щоб ваша продукція українських аграрій, українських виробників була гідно представлена на українських полицях і ринках, а також на світових», -сказав він.

Львівський AGROPORT максимально враховує регіональні особливості Західної України та зорієнтований на розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників аграрного сектору економіки. Створення також передумов стабільного динамічного розвитку виробництва конкурентоспроможної продукції сільського господарства, розширення ринків забутку, а також налагодження міжнародних відносин.

Учасниками заходу є представники центральних та місцевих органів влади, місцевого самоврядування, українські та іноземні виробники матеріально технічних ресурсів, науковці, представники посольств та консульств, виробники аграрного сектору регіонів України, зокрема делегації Донецької, Луганської, Тернопільської, Херсонської, Івано-Франківської, Запорізької та Волинської областей. Завітали поважні гості: представники посольств з Нігерії, Індонезії, радники послів з Нідерландів, Німеччини та Узбекистану. В нас є консули з Нідерландів, Білорусії, Латвії,  Казахстану, Кореї, Франції. Помічник консула з Австрії, аташе з Угорщини, Франції, Нідерландів, Німеччини, Нігерії, Індонезії, Узбекистану, Казахстану та Угорщини.

Серед учасників виставки свою продукцію представили 72 стенди. З них це 20 виробників сільськогосподарської техніки, мінеральних добрив та сільськогосподарської продукції. 16 постачальників насіння, сільськогосподарської техніки та обладнання автомобілів, кормів, та мінеральних добрив. Окрім цього представлені експозиції фінансових установ, інформаційних видань, та інші стенди, які розміщені у залах аеропорту.

Окремим стендом представлено агротуристичний кластер «ГорбоГори», створений з ініціативи фермерів Пустомитівського району з метою відображення західного українського села на принципах децентралізації із застосуванням кластерних механізмів розвитку як ланцюгів доданої вартості.

Під час ярмарку сільськогосподарської продукції, на якому представлено продукцію 11 виробників можна ознайомитися з найкращими здобутками у виготовлені сиру, меду, ковбас. З усіма цими напрацюваннями, з усіма цими здобутками можна познайомитися у залах на двох поверхах аеропорту.

Нагадаємо, відкриваючи Десятий Міжнародний Форум AGROPORT у Львові прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що на підтримку фермерських господарств в цьому році в Україні вже виділено один мільярд гривень.

comments powered by HyperComments