1 мільярд для фермерів: Гройсман заявив у Львові про підтримку малих і середніх агрогосподарств

Ростислав Касьяненко  |  Четвер, 21 березня 2019, 12:34
На підтримку фермерських господарств в цьому році в Україні вже виділено один мільярд гривень, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи Десятий Міжнародний Форум AGROPORT у Львові.
1 мільярд для фермерів: Гройсман заявив у Львові про підтримку малих і середніх агрогосподарств

За словами прем’єра, ці кошти підуть на створення нових переробних потужностей, на підтримку тваринництва в країні і збільшення поголів’я, на виробництва української сільхозтехніки.

«Ми починаємо таргетувати виробництво агропромислової продукції. І саме головне – ми почали рух на підтримку українського фермерства. Я вважаю, що малий і середній бізнес, в тому числі в агропромисловому комплексі, має відігравати ключову роль по насиченню внутрішнього ринку. В тому числі розвитку внутрішньої кооперації для того, щоб представляти свою продукцію на ринках інших країн», - сказав він.

За словами прем’єра, проведення таких форумів має ключове значення, і не тільки тому, що сьогодні в агропромисловому комплексі працює понад 3 мільйони українських громадян, а тому що галузь демонструє достатнє якісне зростання виробництва продукції.

«У нас з вами є велике майбутнє. З кожним роком у світі наші позиції з точки зору агропромисловості будуть більш стійкими, більш стабільними. Ми відкриваємо можливості нових ринків. Вже сьогодні 43% українського експорту лежить в країнах Європейського Союзу. Ми відкрили ринки з Канадою, Ізраїлем, зараз ведемо перемовини з Туреччиною. Але саме головне – насити внутрішній ринок якісною продукцією, доступними цінами. І це якраз завдання малого і середнього бізнесу», - сказав він.  

Нагадаємо, X ювілейний AGROPORT відбудеться 21–23 березня на території Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького.   Аудиторія не обмежується Львівською областю. Серед відвідувачів очікуються  представники агропідприємств та новостворених об’єднаних територіальних громад Західної та Центральна Україна, зокрема з: Київської, Хмельницької, Закарпатської, Івано-франківської, Вінницької, Рівненської, Миколаївської та Житомирської областей.

comments powered by HyperComments