Юрій Гринів: «Ми не сядемо з депутатами «Батьківщини» за один стіл - навіть в ресторані»

Євген Сюч  |  Четвер, 27 грудня 2018, 11:08
Представники президентської політсили назвали тих, з ким вони готові працювати разом в новостворених громадах.
Юрій Гринів: «Ми не сядемо з депутатами «Батьківщини» за один стіл - навіть в ресторані»

На селі зазвичай не дуже люблять політичну чи адміністративну владу, оскільки її призначають. До місцевої ж влади завжди відносяться по іншому: люди самі несуть за неї відповідальність, бо вони її вибирають. Тому, як мінімум, підтримуватимуть і даватимуть кредит довіри у майбутньому, вважає Юрій Гринів, голова львівської територіальної організації Блоку Петра Порошенко.

Коментуючи результати останніх виборів в місцевих громадах, очільник місцевої «Солідарністї» зауважив, що 3 голови рад від БПП з п’яти – більше ніж просто непоганий результат.

«Навіть в тих громадах, де головою був обраний не наш кандидат, ми на другому місті – тобто наші кандидати були теж достойно оцінені своїми виборцями, – стверджує Юрій Гринів. – Ми не здобули перемогу, наприклад, в Бібрській ОТГ, де виграв діючий мер, який за три роки, вочевидь, встиг заробити значний авторитет у місцевих мешканців. Те саме відбулося і в Лопатинській ОТГ, де виграв представник від «УкрОПу», що мав під час виборчої боротьби на окрузі дуже сильну підтримку з боку народного депутата Тараса Батенко, бо то є його округ. Він реально старався підтримати свого кандидата, і ми бажаємо їм обом і надалі працювати на благо своєї громади».

За словами керівника львівської територіальної організації БПП, вони ні в якому разі не вважають голів Бібрської чи Лопатинської ОТГ своїми опонентами, бо це є люди, яких вибрало населення цих громад. «І оскільки виборці їм дали довіру, ми теж простягнемо їм руку допомоги і будемо підтримувати їх ініціативи», – каже він.

Щодо можливого блокування фракції БПП в радах ОТГ з представниками інших політичних сил, Юрій Гринів назвав лише одну умову, яка є, тим не менш, ключовою.

«Для нас є принциповим, чи підтримують вони українські національні інтереси. Якщо лідер партії каже, що вони хочуть здобути мир любою ціною, і треба сідати з Росією за стіл переговорів, десь  поступитися їм, що фактично означає капітуляцію – з представниками таких партій ми на 100% не сядемо за один стіл, навіть в ресторані. Тобто, зрозуміло, що це не може бути ВО «Батьківщина», – пояснює політик. – Щодо всіх інших партій, представники яких є патріотами України і багато зробили щодо розвитку територіальних громад, ми можемо домовлятися, створювати локальні коаліції і шукати напрямки для спільної роботи».

Нагадаємо, що представники львівської обласної організації ВО «Батьківщина» заявили про тиск з боку провладної політсили та погрози щодо опозиційних кандидатів під час виборів в ОТГ. 

«Підлеглі голови ОДА постійно вели «роз’яснювальну роботу» з медиками. Також в ОТГ час від часу навідувалися представники обласного департаменту освіти, які нагадували місцевим бюджетникам, що саме від результату цих виборів залежить їх подальша доля. Влада ставила людей в такі умови, що вони не витримували – наприклад, в Радехові чи Меденичах, де лікарка зізналася, що виписала більше, ніж 70 фальшивих довідок для виборців, аби ті  мали змогу проголосувати індивідуально за місцем перебування», – стверджує голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

Про неодноразові порушення з боку адептів БПП під час виборів в ОТГ на Львівщині заявив також голова обласної організації партії «УКРОП» Ігор Телішевський. За його словами, у Радехівській ОТГ під час голосування прізвище одного з кандидатів від УКРОПу було записане з помилкою, а іншого кандидата записали іменем батька, через що УКРОПівці "втратили двох депутатів". Через таку недбалість з боку виборчої комісії представники УКРОПу подаватимуть судовий позов.

 

 

Фото: Четверта студія

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments