Соратникам Синютки не вистачило одного голосу для скасування результатів виборів у Бібрській ОТГ

Середа, 26 грудня 2018, 10:51
Про це повідомляють, зокрема представники "Об'єднання «Самопоміч».
Соратникам Синютки не вистачило одного голосу для скасування результатів виборів у Бібрській ОТГ

Як вже повідомлялося, під час виборів в об’єднаних територіальних громадах представниками «Самопомочі» були зареєстровані численні порушення, зокрема, у Меденицькій ОТГ. Там на одній з дільниць представники виборчої комісії «забули» вписати у бюлетень прізвище кандидата, підтримуваного «Самопоміччю», Степана Мазура. В зв’язку з цим фактом, представниками партії буде подано позов до суду.

Крім того, за словами голови обласної організації "Об'єднання «Самопоміч» у Львівській області Параски Дворянин, на окремих дільницях з боку представників провладної партії були зафіксовані спроби прибрати камери «Самопомічі», що суперечить виборчому законодавству. Також, розповідає керівник обласної організації, представниками БПП було санкціоноване чотириразове голосування щодо скасування результатів виборів у Бібрській ОТГ, однак невдало: наразі забракувало одного голосу.

В обласному штабі БПП цей факт підтвердили, втім зазначивши, що йдеться тільки про одну виборчу дільницю у селі Глібовичі на виборах до Бібрської міської ОТГ. Втім, таке рішення було б саме на користь «Самопомічи»: якщо б воно пройшло, до ради потрапив би саме їх депутат, а не депутат від Аграрної партії, каже заступник голови Львівської ТОП «БПП «Солідарність» з питань децентралізації Ігор Сліпецький

Таке рішення, начебто, прийняли через відсутність номерів дільниці на протоколах. За визнання виборів недійсними проголосувало 8 членів Бібрської міської виборчої комісії, пише Zaxid.net.

«На протоколах дійсно не було номерів дільниці. Хоча на пакеті, в якому надіслали протоколи, номер і печатка були. Члени міської виборчої комісії наразі вирішили, що через це порушення результати виборів недійсні», – розповіла голова Бібрської міської виборчої комісії Марія Король.

Слід зазначити, що вибори в ОТГ на Львівщині з боку президентської політсили опікується особисто голова ЛОДА Олег Синютка, який очолював львівську територіальну організацію Блоку Петра Порошенка «Солідарність» до травня 2016 року, коли начебто призупинив своє членство в партії у зв’язку зі змінами до закону «Про державну службу». Перед тим, у серпні 2015 року керівник ЛОДА разом з Петром Адамиком навіть увійшов до Центральної ради партії, а пізніше очолював список кандидатів у депутати від БПП до Львівської облради. 

Як наголошують ЗМІ, Синютка буде використовувати весь свій потенціал та адмінресурс для переобрання Петра Порошенка на пост президента, що в майбутньому може відкрити для нього нові кар'єрні можливості.

Про неодноразові порушення з боку адептів БПП під час виборів в ОТГ на Львівщині заявив також голова обласної організації партії «УКРОП» Ігор Телішевський. За його словами, у Радехівській ОТГ під час голосування прізвище одного з кандидатів від УКРОПу було записане з помилкою, а іншого кандидата записали іменем батька, через що УКРОПівці "втратили двох депутатів". Через таку недбалість з боку виборчої комісії представники УКРОПу подаватимуть судовий позов. Цікаво, що за словами Параски Дворянин, у Радехівській ОТГ голоси були пораховані найшвидше, а перемогу там очікувано здобула президентська політсила: головою Радехівської міської ОТГ обрали діючого міського голову, кандидата від БПП Степана Коханчука. 

Про активне використання владою адмінресурсу, зазначив також і голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

«Тиск з боку провладної політсили та погрози щодо наших кандидатів відчувалися на більшості дільниць, зокрема в Радехові та Бібрці, – розповідає він. – Підлеглі голови ОДА постійно вели «роз’яснювальну роботу» з медиками. Також в ОТГ час від часу навідувалися представники обласного департаменту освіти, які нагадували місцевим бюджетникам, що саме від результату цих виборів залежить їх подальша доля. Влада ставила людей в такі умови, що вони не витримували – наприклад, в Радехові чи Меденичах, де лікарка зізналася, що виписала більше, ніж 70 фальшивих довідок для виборців, аби ті  мали змогу проголосувати індивідуально за місцем перебування».

Нагадаємо, що 26 грудня о 13.00 відбудеться прес-конференція обласної організації БПП щодо результатів виборів в ОТГ на Львівщині.

 

 

comments powered by HyperComments