Підлеглі Синютки пресували медиків та освітян настільки, що ті не витримували - Цимбалюк

Понеділок, 24 грудня 2018, 14:38
За словами керівника львівської «Батьківщини», вибори в ОТГ в черговий раз були «непрості»: відчувалася прийдешня президентська кампанія.
Підлеглі Синютки пресували медиків та освітян настільки, що ті не витримували - Цимбалюк

Останні вибори голів об'єднаних територіальних громад та депутатів місцевих рад продемонстрували активізацію основних політичних гравців. Так само, як і адміністративного ресурсу з боку влади. Про це, коментуючи «Справжній Варті» результати виборів, зазначив голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

«Тиск з боку провладної політичної сили та погрозах щодо наших кандидатів відчувалися на більшості дільниць, зокрема в Радехові та Бібрці, – розповідає він. – Підлеглі голови ОДА постійно вели «роз’яснювальну роботу» з медиками. Також в ОТГ час від часу навідувалися представники обласного департаменту освіти, які нагадували місцевим бюджетникам, що саме від результату цих виборів залежить їх подальша доля. Влада ставила людей в такі умови, що вони не витримували – наприклад, в Радехові чи Меденичах, де лікарка зізналася, що виписала більше, ніж 70 фальшивих довідок для виборців, аби ті  мали змогу проголосувати індивідуально за місцем перебування».

Про це жінка, зокрема, повідомила голову ДВК, зазначивши у заяві що «довідки були незадовільно оформлені через велику кількість звернень хворих дітей та дорослих» і попросила визнати їх недійсними. Загалом на двох виборчих дільницях селища Меденичі Дрогобицького району було зафіксувано 79 заяв від виборців про необхідність голосування на дому, повідомив депутат Львівської облради від ВО «Батьківщина» Ярослав Качмарик.

«На виборчих дільницях зареєстровані скарги від спостерігачів, в яких просять членів ДВК визнати недійсними  голосування «на дому». Це щонайменше 5% від усіх зареєстрованих виборців, а це може суттєво вплинути на остаточний результат», – зазначив депутат облради. За його словами, на дільницях інших населених пунктів з аналогічною кількістю виборців було зареєстровано не більше як дві заяви щодо голосування на дому.

Окрім того, було зафіксовано, наприклад, что у Бібірці колір пломб на урнах для голосування не відповідав оригінальному, а також інші чисельні порушення, каже Михайло Цимбалюк. «Це неприпустимо і відповідно це в результаті позначилося на загальному результаті», – вважає політик.

Попри всі ці порушення, Батьківщині вдалося отримати непоганий результат: політична сила прийшла на Львівщині до фінішу першою, отримавши 28 мандатів в міських та селищних радах новоутворених ОТГ. Загалом по Україні у однопартійців Юлії Тимошенко попередні результати ще вище: 35,7%.

«Батьківшина приймає участь в усіх виборах ОТГ з самого першого дня і за декілька хвиль вже зібрала у місцевих радах Львівщини неабиякий депутатський корпус: 100 мандатів з моменту перших виборів 27.03.2016 у Ходоріві. З 28-ма новими депутатами матимемо 128 людей», – резюмує Михайло Цимбалюк.

Аналогічно політична партія «УкрОП» отримала в ОТГ Львівської області 67 мандатів (з них 16 – на останніх виборах), БПП – 62 мандата (22 – на останніх виборах), а, наприклад, «Свобода» –загалом 36 (на останніх виборах – 1 мандат).

Детальніше про результати вибори в 5 ОТГ на Львівщині – у матеріалі 
Вибори в ОТГ: Три з п'яти голів від БПП, УкрОП в Лопатині та самовисуванець у Бібрці

 

comments powered by HyperComments