Володимир Бега: Час для діалогу із злісними порушниками податкового кодексу ще є, але він спливає

Середа, 19 грудня 2018, 02:18
Плануючи запустити в Славській ОТГ гірськолижний курорт європейського класу, її голова хоче створити достойну конкуренцію Буковелю.
Володимир Бега: Час для діалогу із злісними порушниками податкового кодексу ще є, але він спливає

Про це Володимир Бега розповів під час прес-туру львівських журналістів до Славської ОТГ – громади, яка складається з власне Славська, Либохори, Волосянки та Нижньої Рожанки з прилеглими до цих сільрад селами. 

Голова ОТГ поділився планами щодо розширення ОТГ, детально розкрив ситуацію з гірськолижним туризмом та питання будівництва доріг та вирубки лісів.

Зокрема, Бега розповів про переговори з громадою Тухлі про приєднання до Славської ОТГ. На його думку, для заохочення людей то об’єднання необхідно продемонструвати їм механізм збереження грошей в ОТГ та перспективи розвитку за рахунок покращених фінансових можливостей. Голова об‘єднаної громади  вважає, що саме від розміру її спільного бюджету залежить зацікавлення інших населених пунктів про приєднання чи, навпаки, неприєднання до ОТГ. 

В цьому ж контексті Володимир Бега поскаржився на злісну несплату податків власниками садиб та готелів у центрі ОТГ - Славському. За його словами, понад 150 садиб та 40 готелів позбавляють громаду величезної суми грошей, через що гальмується процес її розвитку. Тим не менш, голова ОТГ готовий до конструктивного діалогу з представниками туристичного бізнесу. Нагадаємо також, що Володимир Бега є співвласником одного з найкращих готельних комп Славського – «Вежі Ведмежої», тож готельний бізнес є йому добре знайомим.

Також Бега нагадав про основну частину своєї передвиборної кампанії – побудову новітнього гірськолижного курорту у Славському. Він повідомив, що вже є розроблений іноземними фахівцями проект, але з боку держави має місце затримка з виділенням земельної ділянки. За його словами, роботи стартуватимуть відразу ж 
після отримання землі. Голова Славської ОТГ запевнив, що про стан лісу переживати не варто – для побудови комплексу потрібно спиляти менш ніж 150 га лісу – це менше ніж 1% від його площі лише навколо села Нижня Рожанка.

comments powered by HyperComments