Школярів Львівщини запрошують долучитися до конкурсу «Стежками Каменяра»

Четвер, 29 листопада 2018, 17:11
Змагання проводитимуть вдруге за підтримки Міністерства освіти і науки України, спільно з Міжнародним фондом Івана Франка, ГО «Львівське товариство» у м. Києві та Львівським національним університетом імені Івана Франка.
Школярів Львівщини запрошують долучитися до конкурсу «Стежками Каменяра»

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, роботи прийматимуть до 15 грудня. Обов’язковою вимогою для участі у конкурсі є заповнення електронної форми за посиланням.Учасниками заходу можуть стати школярі віком від 6 до 16 років (включно).

Переможців визначать у 4 номінаціях: «Проза», «Поезія», «Драматургія» та «Краща ілюстрація до творів Івана Франка», кожну – за двома віковими категоріями: 6-11 років і 12-16 років.

Нагадаємо, що торік у конкурсі взяли участь 1 811 школярів з усіх областей України. Конкурс проводять для того, щоб посилити мотивацію у вивченні учнями шкіл творчості Івана Франка через створення літературно-мистецьких творів у різних жанрах, у яких працював Іван Франко, та дослідити його літературну спадщину, наукову, культурологічну та громадську діяльність.

До речі, молодь Львівщини запрошують до участі у щорічному одинадцятому Всеукраїнському конкурсі мультимедійних проектів «Врятувати від забуття» (анімаційні роботи молодих істориків). Метою конкурсу є підвищення інтересу молоді до української історії, збереження та відновлення національної пам’яті, долання історичних міфів.

Конкурсні роботи та анкету учасника (учасників) необхідно надсилати на адресу : [email protected] до 1 грудня 2018 року. Упродовж грудня 2018 року – січня 2019 року роботи переглядатимуть фахівці Інституту історії НАН України і кращі з них у присутності авторів винесуть на розгляд Конкурсної комісії. Відзначення переможців відбудеться наприкінці січня 2019 року.

Організатори Всеукраїнського конкурсу – Міжнародний благодійний фонд національної пам’яті України у співпраці із центральними та місцевими органами влади. Також в організації заходу беруть участь представники Інституту історії України НАН України, Спілки письменників України.

comments powered by HyperComments