На Дрогобиччині на п'ять років засудили поліцейського-хабарника

Середа, 29 серпня 2018, 17:08
На Дрогобиччині на п'ять років засудили поліцейського, який отримав 3000 гривень за не притягнення до кримінальної відповідальності.
На Дрогобиччині на п'ять років засудили поліцейського-хабарника

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Як зазначається у матеріалах рішення суду, уродженець с. Нагуєвичі Дрогобицького району Львівської області, працюючи на посаді старшого слідчого Бориславського відділення поліції Дрогобицького відділу поліції ГУ НП у Львівській області, впродовж 10-12 листопада 2015 року вимагав у жінки та отримав хабара в розмірі 3000 гривень за не притягнення до кримінальної відповідальності її сина та за закриття кримінального провадження.

Хлопця підозрювали у крадіжці 100 гривень в ТСК "Барвінок" у Бориславі.

Допитаний  в судовому засіданні колишній правоохоронець свою вину у вчиненому не визнав, пояснив, що дійсно обіцяв жінці посприяти у закритті кримінального провадження за ч.1 ст.185 КК України щодо її сина, за що вона передала йому кошти в сумі 3000 гривень, які він мав намір передати третій особі за закриття кримінального провадження. У вчиненому розкаявся. Просив задовольнити клопотання його захисника про зміну кваліфікації його дій за ч. 2 ст.369-2 КК України (зловживання впливом).

Проте Дрогобицький міськрайонний суд повірив зібраним у справі доказам та 20 серпня 2018 року визнав хабарника винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 368 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних або комунальних підприємствах, установах, організаціях, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на 2 роки, з конфіскацією майна.

comments powered by HyperComments