Львів отримав гроші на будівництво сміттєпереробного комплексу

П'ятниця, 1 червня 2018, 16:01
Львів отримав 35 млн євро на будівництво сміттєпереробного комплексу та рекультивацію Грибовицького полігону ТПВ.
Львів отримав гроші на будівництво сміттєпереробного комплексу

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 1 червня, у Києві підписали угоди про надання Львову 35 млн євро на реалізацію проекту поводження із твердими побутовими відходами. Як зазначив під час підписання міський голова Андрій Садовий, роботи із будівництва сміттєпереробного комплексу розпочнуть вже цього року.

Відповідно до підписаних угод, пакет фінансування включає 13-річний кредит ЄБРР в розмірі 20 млн євро під гарантію міста, інвестиційний грант в розмірі до 10 млн євро від Східноєвропейського фонду енергоефективності та довкілля (E5P), який повертати не потрібно, а також пільговий кредит в розмірі 5 млн євро від Фонду чистих технологій (ФЧТ).

Ці кошти місто використає для того, щоби почати і збудувати перший в Україні завод із глибинної переробки твердих побутових відходів, а також здійснити рекультивацію існуючого полігону, який є одним із найбільших полігонів в Україні. Місто також впровадить кращі підходи до вторинної переробки та управління відходами.

"Цим проектом ми починаємо реалізацію в Україні нашої нової ініціативи, яка називається "Зелені міста". Львів стане дев'ятим містом-учасником цієї програми загалом, але в Україні він буде першим", — наголосила керуючий партнер Європейського банку реконструкції та розвитку Марина Петров.

comments powered by HyperComments