Ігор Калинець дав коментар з приводу Монументу Слави у Львові

П'ятниця, 16 лютого 2018, 12:01
Колишній політв’язень, поет Ігор Калинець заявив, якщо ЛМР не демонтує Монумент Слави на вул. Стрийській, то це з часом почнуть робити люди.
Ігор Калинець дав коментар з приводу Монументу Слави у Львові

Літературний діяч вважає, що львівська інтеліґенція одна з перших звернулася до міської та обласної влад з приводу ліквідування цього пам’ятника. За словами Калинця, він суперечить законодавству України.

Пан Ігор каже, обласна рада дала цей дозвіл. Адже антиукраїнський пам’ятник не стоїть ні на одному балансі, та й армії нема, на честь якої його спорудили. Але мер міста Садовий з якоїсь причини цю процедуру відтягує. Поет ділиться, що не знає, хто з промосковських осіб досі затримує процес знесення монумента.

Поет додає, що не один раз казав, коли його запитували, що будуть такі наслідки –  його лупатимуть, валитимуть, описуватимуть, малюватимуть. Калинець зазначає, що це вже починається. Тому поки міська рада не узгодить той акт, щодо зняття зазначеного пам’ятника, доти буде це тривати. 

Він є незаконним, резюмує діяч, ба більше, спорудження є українофобним. Це перемога радянської армії над Україною також. Тому цей монумент має бути знесений. Ігор Калинець розповідає, що тільки за те, аби громадськість зруйнувала його якнайшвидше. 

Варто додати, що 15 лютого у Львові невідомі вже молотками пошкодили Монумент Слави.

"Варта" писала, що 18 лютого мають відкрити пам'ятник Героям Небесної Сотні. 

Довідково

«Небесна Сотня» — прийнята в Україна збірна назва загиблих протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції Гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року.

21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Під час прощання з загиблими лунала жалобна пісня «Плине кача...». Врешті Герої не вмирають. Список на виплату одноразової грошової допомоги родинам загиблих у розмірі 121 800 грн. налічував 98 осіб. 

Фото - УНІАН

comments powered by HyperComments