Нова вартість комунальних послуг: ціна холодної води у 2018 році зросте

П'ятниця, 29 грудня 2017, 11:58
Як повідомляє «УНІАН», у 2018 році очікується збільшення тарифів на водопостачання та водовідведення для деяких водоканалів України.
Нова вартість комунальних послуг: ціна холодної води у 2018 році зросте

Відповідний проект постанови був ухвалений 28 грудня Національною комісією з питань регулювання сфери комунальних послуг і енергетики. 

Під дію нового проекту потрапив і «Львівводоканал», тариф на водопостачання якого зросте на 10,61%, а на водовідведення – на 5,85%. У такому випадку оплата за постачання води буде становити 7,09 грн/м3, а за відведення - 3,62 грн/м3.

Уляна Горбата, речниця «Львіводоканалу», каже, що нові тарифи мають вступити в дію з лютого наступного року, одразу після остаточного їх затвердження в 2-ій половині січня.   

За словами речниці, станом на сьогодні відбувається коригування запропонованого тарифу відповідно до росту заробітних плат та вартості електроенергії. Національна комісія провела одне засідання вчора, інше ж має відбутися не раніше середини січня.

Нагадаємо, у грудні поточного року тариф на централізоване постачання холодної води та водовідведення у Львові зменшився на 3,92%.

За повідомленням Уляни Горбатої, за остаточного варіанту нового тарифного плану оплата водопостачання має зрости на 9%. «Зараз ми не можемо говорити, на скільки точно у грошовому виразі він зросте, регулятор зазвичай подає ціни без ПДВ», – зазначила речниця.

За інформацією, яку раніше публікувала «Справжня Варта», з 1 січня 2018 року у Львові буде підвищена ціна на електроенергію. За прогнозами, її вартість з початку року зросте на 9,5%, а з квітня місяця – ще на 6,1%.

comments powered by HyperComments