Карантин на Львівщині: існує загроза захворювання на сказ

Четвер, 21 грудня 2017, 16:29
Стрийська районна державна адміністрація повідомила про засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при РДА, в результаті якого був розроблений і затверджений план численних заходів ліквідації вогнища сказу в селі Дуліби.
Карантин на Львівщині: існує загроза захворювання на сказ

Цю подію спричинило виявлення на Стрийщині лисиці, ураженої цією хворобою.

Підозріла тварина, забита на окраїні села Дуліби біля присадибних земельних ділянок, була відправлена до Львівської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини. Результат дослідження біологічного матеріалу підтвердив попередньо встановлений діагноз. Спеціалісти-ветеринари регіональної дільниці провели обхід дворів мешканців села, в якому стався цей випадок, та розповіли про заходи безпеки, яких потрібно дотримуватися у схожих ситуаціях.

З 18 грудня 2017 року введено карантинні обмеження терміном на 2 місяці на території села Дуліби, визнаної неблагополучною, а також на території сіл Братківці та Грабівці, в яких є загроза захворювання тварин на сказ.

Раніше «Справжня варта» повідомляла про те, яким чином у Львові відзначили Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Будівля облдержадміністрації була підсвічена червоним кольором, що мало нагадати людям про боротьбу з цією страшною недугою.   

 

comments powered by HyperComments