Дружина загиблого співробітника ДСНС через суд скасувала припинення провадження щодо загибелі свого чоловіка

Середа, 15 листопада 2017, 11:29
Закриту через «відсутність в діяннях працівників складу кримінального правопорушення» справу постановили відновити в зв'язку з необхідності низки слідчих дій, що не були проведені.
Дружина загиблого співробітника ДСНС через суд скасувала припинення провадження щодо загибелі свого чоловіка

Стало відомо, що 30 жовтня було скасовано постанову щодо закриття відокремленого кримінального провадження №12017140000000472 у справі пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Скасував закриття слідчий суддя Галицького районного суду Львова Євген Лялюк по позову дружини одного з загиблих рятувальників. Постанову про закриття справи виніс 10 жовтня цього року виніс слідчий поліції.

Окреме провадження було виділено за фактом порушення правил безпеки, що спричинило загибель трьох працівників ДСНС.

Після того, як 10 жовтня слідчими Національної поліції було винесено постанову про закриття даного провадження, Олеся Руда, дружина одного з загиблих, подала клопотання про відновлення провадження, зазначив у ньому, що судовим засіданням було доведено необхідність ряду слідчих дій, оскільки існує ціла низка розбіжностей в показах та свідченнях свідків. Прокуратора підтримала вимогу про проведення додаткових слідчих дій.

Суд постановив, що поліцією не було надано жодних доказів, які б могли свідчити про повне та досконале проведення слідства. Постанову про припинення кримінального провадження визнано передчасною та такою, що не має достатніх підстав.

В травні цього року декільком посадовцям було повідомлено про підозру у скоєні правопорушення.

 

 

 

comments powered by HyperComments