Гепатит у львівської школярки: що відомо

Середа, 25 жовтня 2017, 10:22
В учениці 7 класу львівської СЗШ №90 діагностували гепатит А.
Гепатит у львівської школярки: що відомо

Про це повідомляє ZAXID.NET

Школу не закрили на карантин. Отже, багато хто з батьків не пускає дітей до школи.

Видання, посилаючись на слова директора СЗШ №90 Анатолія Борщевського, повідомляє, що з гепатитом А до лікарні потрапила учениця 7 класу. Вона захворіла ще перед канікулами. До школи приходили епідеміологи й порадили, як діяти у такому випадку. Їхні рекомендації, за словами директора, донесли до всіх класних керівників. У школі та класі, де вчилася дівчинка, постійно проводять дезінфекцію.

 Більше випадків захворювання на гепатит А серед школярів нема. За словами матері дівчини, школярка захворіла 7 жовтня. Спочатку піднялася температура, потім вона спала. Коли звернулися до лікаря, виявилося, що це легка форма гепатиту. Лікування проходило в інфекційній лікарні. Зараз з дівчиною все в порядку. 

За словами лікаря-епідеміолога ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Уляни Федоряченко, гепатит А не передається повітряно-крапельним шляхом, а контактно-побутовим: через забруднену воду, брудні руки, немиті овочі, фрукти тощо. Тож школярам, передусім, треба дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки з милом перед кожним вживанням їжі, після відвідин туалету, не пити з чужого горнятка, з однієї пляшки тощо.

Отже, коли в дітей діагностують гепатит А, школу на карантин не закривають.

comments powered by HyperComments