Не без скандалу: на Форумі видавців у Львові обговорюють книжку "Майя та її мами"

П'ятниця, 15 вересня 2017, 10:33
Націоналістам не сподобалася презентація книжки Лариси Денисенко, заявлена у програмі Форуму.
Не без скандалу: на Форумі видавців у Львові обговорюють книжку "Майя та її мами"

Націоналісти погрозами домоглися скасування презентації у Львові книжки Лариси Денисенко про дівчину, яку виховує гей-пара. Презентація мала відбутися у Дитячі бібліотеці сьогодні, 15 вересня.

До видавництва і організаторів Форуму стали приходити листи з погрозами від націоналістів, і дитяча презетнація була скасована. Проте 14 вересня вже відбувся захід, у рамках якого письменниця мала змогу розповісти про свій твір. 

"У нас була запланована дві презентації «Майя та її мами», одна – у дитячій бібліотеці і направлена саме на маленьких дітей, друга презентація, яку ми не скасували, називається «Жінки в темі», то більша частина цієї зустрічі була присвячена «Майї та її мамам». Вона відбулася спокійно. Але ми побачили, що не можемо забезпечити дітям абсолютно безпечне перебування у бібліотеці і вирішили, що якщо нам потрібно вибирати один захід, тому що ми мали принципову позицію не скасовувати обидві події, то ми вирішили скасувати саме для дітей, тому що не хотіли будь-яких незрозумілих ситуацій", - пояснила співзасновниця видавництва, що видало книжку «Майя та її мами», Лілія Омельяненко в ефірі zaxid.net.

"Мене звати Майя. І в мене дві мами. Люди часто дивуються, як так вийшло? Але це не дивина. У мене немає тата: він секретний донор. А мами не секретні, а дуже справжні", - так починається історія Майї з книжки Лариси Денисенко "Майя та її мами", що нещодавно вийшла друком у київському "Видавництві".

Нагадаємо, як раніше писала "Варта", 24 Форум видавців стартував у Львові 13 вересня. 

comments powered by HyperComments