Львівщина через погоду та недбалість потерпає від пожеж в екосистемах

Максим Бурич  |  Понеділок, 7 серпня 2017, 11:52
Більше 140 га екосистем на Львівщині опинились у вогні та є людські жертви
Львівщина через погоду та недбалість потерпає від пожеж в екосистемах

Про це під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомили представники екологічної інспекції. Через високу температуру повітря на Львівщині за останній тиждень збільшилась кількість пожеж в екосистемах.

"На сьогоднішній день вже складено 168 протоколів. Притягнуто до відповідальності по протоколам лише 8 осіб", - зазначають представники екологічної інспекції.
У Львівській ОДА зауважують, що висока температура несе високу небезпеку в разі якщо жителі області будуть нехтувати правилами безпеки. Багато людей продовжують спалювати суху рослинність та лишають навіть маленьке вогнище без нагляду. 

Нагадаємо, Львівська ОДА подала пропозиції щодо збільшення штрафів за підпал сухої трави до Верховної Ради. Зокрема це стосується статті 77 Кодексу "Про адміністративні правопорушення". Наразі, відповідно до чинного законодавства за випалювання стерні передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 170 до 380 грн для фізичних осіб і удвічі більше - для юридичних осіб. Львівська ОДА подала пропозицію збільшити розмір штрафу у понад 10 разів.

У департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації мешканцям області вкотре нагадують, що пожежі в екосистемах завдають величезну шкоду ґрунтам, рослинному та тваринному світу, а також забруднюють навколишнє середовище та шкодять здоров'ю людини.
 

comments powered by HyperComments