Пожежі в екосистемах Львівщини: 140 га згорілої території та загиблий чоловік

Максим Бурич  |  Середа, 2 серпня 2017, 12:14
З настанням підвищеного рівня пожежної небезпеки на Львівщині збільшилась кількість вигорівшої території екосистем
Пожежі в екосистемах Львівщини: 140 га згорілої території та загиблий чоловік

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник. Львівщина з початку року постраждала від пожеж достатньо сильно. 140 гектарів екосистем були винищені вогнем, а відновлення до нормального стану відбуватиметься протягом 100 років.

"Відновлення одного сантиметру гумусу триватиме близько 100 років. Ми закликаємо людей не розводити вогнище, яке може вийти з під контролю та спричинити велику шкоду екосистемі",- зазначає Руслан Гречаний. За словами начальника відділу нормативно-технічної роботи ГУ ДСНС у Львівській області Ореста Галанько, наразі на Львівщині підвищений рівень пожежної небезпеки. Жителів Львівщини закликають з максимальною обережністю ставитись до вогню та утриматись від спалювання сухої трави та залишків посівів.

"Наразі на Львівщині вже постраждали більше 140 гектарів екосистеми. На жаль, люди навіть не хочуть, аби ми змогли вчасно дістатись до пожежі та загасити її. У нас є випадки коли люди вирізають пожежні рукави", - зазначає Орест Галанько. За словами начальника відділу нормативно-технічної роботи ГУ ДСНС у Львівській області вчора сталась пожежа, після гасіння якої навіть було знайдено тіло чоловіка.

Нагадаємо, У Львові відбулась пожежа на заводі

comments powered by HyperComments