Як подорожувати безпечно? Про це розповіли львів`янам (ФОТО)

Юлія Субота  |  Понеділок, 31 липня 2017, 17:42
У сквері «На Валах» відбулася інформаційна акція «Подорожуй безпечно».
Як подорожувати безпечно? Про це розповіли львів`янам (ФОТО)

Сьогодні, 31 липня, у сквері «На Валах», що навпроти ЛОДА відбулася інформаційна акція «Подорожуй безпечно». Подія відбулась у рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми і має на меті  привернути увагу мешканців до проблеми торгівлі людьми та попередити такі ситуації у нас. 

Мешканцям Львівщини роздавали інформаційні буклети, розповідали про безпечний перетин кордону, їхні права та соціальну допомогу, яку можуть отримати ті, хто опинився в складній ситуації.

Окрім цього у парку розмістили плакати на тему протидії торгівлі людьми. Спеціалісти різних установ та організацій надавали консультації щодо безпечних поїздок за кордон.

Спеціально для відвідувачів облаштували різноманітні станції, на яких надавали  інформацію та консультації спеціалісти відповідних організацій: Центру безоплатної правової допомоги, поліції, департаменту соціальної політики Львівської ОДА, міграційної служби, служби у справах дітей, юстиції та фахівці громадських організацій.

«Проблема торгівлі людьми є актуальною для нашої області, оскільки вона є прикордонною. Ця акція покликана побороти необізнаність у мешканців області щодо питання торгівлі людьми. Так щодо статистики, то станом на сьогодні вже 13 осіб отримали статус особи яка постраждала від торгівлі людьми, з них лише за останні пів року – 9 осіб. Це якщо врахувати, що загальну статистику ми ведемо з 2012 року» - зазначила під час акції Наталія Горун – головний спеціаліст відділу сімейної політики департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА, уповноважена особа щодо встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми у Львівській області.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

 

comments powered by HyperComments