На Львівщині відсвяткували 73-річчя створення УГВР

Максим Бурич  |  Неділя, 16 липня 2017, 18:05
Святкові заходи з відзначення річниці створення Української Головної Визвольної Ради відбулись у селі Сприня
На Львівщині відсвяткували 73-річчя створення УГВР

Сотні представників патріотичних організацій, націоналістів, добровольців батальйонів та патріотів України зібрались аби відзначити 73 річницю створення Української Головної Визвольної Ради.

Поза політичних амбіцій та переконаннь, члени УГВР стали прикладом дійсно українського, патріотичного та дієвого парламенту. Наразі це ледь не єдиний приклад для політиків, як саме треба займатись розбудовою держави та підтримкою України у важкі часи.

На заході побувала Наталя Осьмак - дочка президента Української Головної Визвольної Ради Кирила Осьмака. Вона відмітила важливість діяльності УГВР у 1944 році, а саме діяльність українських повстанців під керуванням органу політичного керівництва українським визвольним рухом, який оголосив себе «верховним органом українського народу в його революційно-визвольній боротьбі».

Як зазначила Наталя Осьмак, керівництво УГВР мало на меті створити ширшу суспільно-політичну базу для боротьби збройного підпілля проти німців і більшовиків та притягнення до неї кадрів з-поза ОУН, хоч остання залишалася організаційною й ідеологічною базою УГВР.

Як зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, УГВР – це приклад політики без політичних амбіцій та особистих корисних думок. На думку голови ЛОДА, УГВР – це приклад єднання за для блага українського народу та України.

comments powered by HyperComments