Президент не дозволить закрити Академію сухопутних військ у Львові

Максим Бурич  |  П'ятниця, 14 липня 2017, 18:35
Про це Петро Порошенко заявив під час робочої зустрічі на Львівський бронетанковий завод
Президент не дозволить закрити Академію сухопутних військ у Львові

Голова держави наголосив на важливості збереження національної академії сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного

«Львівський бронетанковий завод не єдина структура, яка внесла свою частку в розбудову української обороноздатності  нашої держави. Гордість міста, гордість області та гордість країни – це Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного.

Для мене це надзвичайно важливо. 8 випускників академії стали героями України. На сьогодні це кожен шостий з героїв, які отримали це високе звання в бою за останні три роки. Зростає престиж військовослужбовця. Мені дуже приємно, що ми збільшили набір курсантів, які зараз навчаються в стінах цієї славетної академії. Конкурс на окремі професії сягає 48 претендентів на одне місце. Це є престиж академії, це престиж військової праці, це є статус українського військовослужбовця.

За моїм дорученням лише за останній рік у Міноборони було виділено 90 мільйонів гривень для додаткового фінансування академії. 14 тисяч кВ. м. площ було введено в експлуатацію для навчальних цілей.

В 2015 році моїм указом академії було присвоєно звання Національної . Зараз нам потрібно більше офіцерів, в тому числі офіцерів танкістів. Тому прийнято рішення підвищити статус Харківського факультету до інституту. Але хочу окремо наголосити

Аж  ніяк це не зачепить Львівську академію. Жодного викладача, жодного військового – ніхто не забере, і я це не дозволю разом з міністром, із академії. Нам потрібно більше танкістів. І де, як не у Львові їх виховувати.

Я би хотів окремо «привітати» окремих політиків, які намагаються створити для академії віртуальну проблему для її телепортації  та потім нібито блискуча перемога.

І в планах не було! Не дозволю будь які нападки на Львівську академію», - зауважив Порошенко.

Нагадаємо, громадськість об’єдналася проти нищення Академії сухопутних військ у Львові.

comments powered by HyperComments