Громадськість об’єдналася проти нищення Академії сухопутних військ у Львові

Олег Довганик  |  Понеділок, 10 липня 2017, 16:11
"Батл" за збереження Академії триває від травня
Громадськість об’єдналася проти нищення Академії сухопутних військ у Львові

«Ні!» – нищенню Академії Сухопутних Військ у Львові – під таким гаслом об’єдналися громадські активісти, журналісти, народні депутати, представники влади Львівщини, усі, кому небайдужа доля навчального закладу.

У соціальній мережі Facebook триває флешмоб #Ні_нищенню_Академіі_Сухопутних_Військ_у_Львові, покликаний привернути увагу громадськості до долі академії та запросити підписати на сайті Президента петицію 038182 проти знищення ВНЗ.

Так, журналістка, волонтер «Народної Самооборони», мати курсанта Національної Академії Сухопутних військ Ксенія Клим, звертаючись до урядовців та всіх українців, наголошує, що вже у середу, 12 липня, вирішуватиметься доля Львівської Національної Академії Сухопутних Військ України ім. Петра Сагайдачного. «Ми – громадяни, патріоти, котрі можуть і мають вирішувати долю свою, своїх дітей та тих, що стали для нас зразком і символом», - зауважує вона.

На переконання Ксенії Клим, академія – це символ Перемоги. «Саме у її стінах гартується нове покоління українських офіцерів! Саме вона виховала Героїв України новітньої війни! Саме десятки випускників Львівської Національної Академії Сухопутних Військ України ім. Петра Сагайдачного віддали своє життя за наш з вами спокій», - додає журналістка.

Нагадаємо, від травня триває «батл» за збереження Академії Сухопутних Військ.

З одного боку – міністр оборони України, який вирішив відновлювати кращі зразки радянської освіти поряд із кордоном з Росією. З іншого – ті, хто не готові миритися із нищенням одного з найкращих військових вузів – Академії Сухопутних Військ з комплексом (Яворівського полігону) у Львові.

Нагадаємо, Львівська облрада виступила проти переведення офіцерів Академії сухопутних військ до Харкова.

comments powered by HyperComments