"Правий сектор" у Львові зірвав прес-конференцію щодо Монументу слави

П'ятниця, 14 липня 2017, 13:37
Сьогодні, об 11:00, в приміщенні об’єднання профспілок Львівщини мала б відбутись прес-конференція з питання декомунізації Монумента Слави. Але її не було – зірвали націоналісти.
"Правий сектор" у Львові зірвав прес-конференцію щодо Монументу слави

Прес-конференція  має чітку назву: «Збереження Монументу Слави на вул. Стрийській у Львові, як пам’ять про Велику Перемогу над геноцидом Українського народу у Другій Світовій війні». 

Стало відомо, що о 10:55 в приміщення, де мала проходити прес-конференція, увійшло 30 осіб. Всі вони,  як виявилось, члени націоналістичних організацій. Праваки завадили проведенню заходу.

Очевидці повідомляють, що спочатку відбувався словесний двобій та власник приміщення попросив всіх звільнити його.
"Це кагебісти, «медведчуківці», а пані Іваночко на наших попередніх зустрічах наголошувала та хизувалася, що вона була керівником партії регіонів Шевченківського району. Нас вони в свою чергу називають "агентами Кремля". Я б хотів звернути увагу на те, що наші дії були конструктивні, тактовні. Ми заздалегідь домовилися про те, що старших людей в жодному разі ніхто не буде рухати і меблі в приміщенні теж ніхто не буде рухати. Тому в залі залишився порядок, а з тими "шановними" теж усе в порядку. Наші дії в подальшому будуть теж тактовними і правильними згідно чинного закону», – так висловився керівник Львівського структурного підрозділу ГО "Правий Сектор" Тарас "Хаммер" Бобанич.

Варто зазначити, що 10 липня стало відомо, що Львівська міська рада планує демонтувати ті частини Монумента Слави, котрі знаходяться в аварійному стані – наразі це 45% пам’ятника.
Представники Української Галицької Партії ще раніше, у квітні заявили, що мають намір судитись з мером міста, якщо протягом 2-х тижнів влада не демонтує символи комуністичного режиму.
Після цього, у травні, мер міста Львова – Андрій Садовий розпорядився, аби була створена робоча група, котра має демонтувати Монумент Слави у Львові.
Цікаво те, що в Інституті національної пам’яті сказали, що в цьому випадку, пам’ятник не вимагає обов’язкового демонтажу.

Нагадаємо, Монумент слави у Львові – дискусії чому міська рада перешкоджає демонтажу

comments powered by HyperComments