Монумент слави у Львові – дискусії чому міська рада перешкоджає демонтажу

Максим Бурич  |  Понеділок, 10 липня 2017, 11:37
Якщо він далі стоїть – то ми віддаємо палку шану комуністичній парті, - голова Франківського районного осередку Спілки політв’язнів України Юрій Зірченко
Монумент слави у Львові – дискусії чому міська рада перешкоджає демонтажу

Міська рада Львова перешкоджає демонтажу Монумента слави по вулиці Стрийській. Про це сьогодні, 10 липня, заявили представники Спілки політв’язнів та громадські діячі.

«Львівська міська рада усілякими способами намагається перешкодити демонтажу Монументу радянській армії – Монументу слави, який не так давно перейменували на «слави переможцям над нацизмом», - зазначив голова  Франківського районного осередку Спілки політв’язнів України  Юрій Зірченко.

За його словами, діяльність міської ради вже роками направлена на збереження Монументу слави. Представники влади різними способами намагаються зберегти пам’ятник, зокрема затягуючи засідання робочих груп, переведення конструктивної роботи в дискусію між різними точками зору.

На останньому засіданні робочої групи з розгляду пропозицій і вирішення питання експонування пам’ятника Монумент Слави на вул. Стрийській було прийнято рішення підготувати «дорожню карту» із запропонуванням можливих варіантів музеєфікації пам’ятки та спробувати оцінити, в скільки обійдеться Монумент в разі демонтажу та продажу.

Окрім того, міська рада звернула увагу на аварійний стан Монументу та буде намагатись позбутись аварійних ділянок на стелі пам’ятника. Також, за для цього вже видано розпорядження про огородження найбільш критичної частини Монумента та розпочата співпраця з фахівцями з НУ «Львівська Політехніка» щодо підготовки проекту першочергових протиаварійних робіт, які можуть включати ряд демонтажних робіт.

Нагадаємо, нещодавно відбулось друге засідання членів робочої групи з розгляду пропозицій і вирішення питання експонування пам’ятника Монумент Слави на вул. Стрийській. Під час засідання представники патріотичних організацій попередили представників міської ради Львова щодо намірів знести Монумент слави. Представники добровольчих батальйонів та політв’язні зауважили на важливості мирного демонтажу пам’ятки, через ризик «кривавого демонтажу».

«Цей Монумент буде знесено. Питання лише в тому, чи буде він знесений спокійно, чи через кров», - заявили представники добровольчих батальйонів.

Більше новин про Західну Україну читайте на "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments