Садовий розписався у власній неспроможності, - Синютка

Олег Довганик  |  Четвер, 29 червня 2017, 23:20
Львівська міськрада кожного дня витрачала 800 тисяч гривень начебто на вивіз ТПВ із міста
Садовий розписався у власній неспроможності, - Синютка

Сьогодні справді унікальний день у історії Львова, адже Львівська міська рада вперше визнала свою неспроможність. Це перший раз за увесь час, коли очільник міста розписується у власній неспроможності.

Про це під час ефіру на телеканалі «НТА» заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка, коментуючи рішення депутатів Львівської міськради про делегування повноважень із вивозу сміття обласній державній адміністрації.

Голова Львівської ОДА наголосив, що «на превеликий жаль, з нами ніхто не узгоджував цей проект ухвали». Синютка наголосив, що той проект рішення, який подала обласна державна адміністрація, «повністю переписали».

«Те, що ми запропонували, повністю переписали. Я так розумію, що це, приблизно, як порівняти арабського скакуна з віслюком. Але дали віслюка, то ми будемо їхати на віслюку, адже для нас немає значення ця вся юридична казуїстика і пастки, які закладені у проект цієї ухвали. Це питання – до юристів. Я прекрасно розумію, що половина із написаного в прийнятій ухвалі не буде працювати», - сказав голова ОДА.

Олег Синютка також наголосив, що партія «Самопоміч» продовжує робити усе для того, щоб сміття зі Львова не вивозилось.

«Раніше у Червонограді і Миколаєві не голосували за прийом сміття зі Львова. Потім голова фракції «Самопоміч» ходив по будинках мешканців і агітував не брати львівське сміття. Але це усе неважливо. Головне завдання, яке стоїть нині перед нами – дати можливість людям жити спокійно. Проте хочу наголосити, що ми не чекаємо прийняття цієї ухвали – ми уже тиждень їздимо до людей, розмовляємо, переконуємо, просимо і вивозимо сміття зі Львова», - сказав Синютка.

Він також наголосив, що основна проблема полягає у тому, що мер Львова не їздив до громад області і не розмовляв із ними.  

«У нас одне завдання – допомогти мешканцям Львова, адже через свою безгосподарність міська рада не справилась із своєю роботою. Саме тому ми просили провести аудит цієї безгосподарності. Садовий, напевне, зобов’язаний тим людям, які отримували гроші із міського бюджету і займались переведення цих коштів у готівку через фірми-метелики.  Кошти, які виводились із міського бюджету начебто на вивіз сміття, переводились у готівку – це доконаний факт.  Хто ці люди – це питання до правоохоронних органів. Моє завдання – допомогти очистити місто від сміття», - сказав голова ОДА.

Він також відзначив, що ОДА не очистить Львів від ТПВ ні за один день, ні за два дні.

«Ми не зробимо це за один чи за день два, адже сміття дуже багато часу нагромаджувалось у місті», - сказав Синютка.

Він також поінформував, що сьогодні о 7 ранку провів нараду із перевізниками, які займаються вивозом відходів зі Львова.

«У мене є питання до цих компаній, які саботують вивіз сміття зі Львова. Після очищення міста треба налагодити облік і системний вивіз. Сортування – це довготермінові перспективи, які будуть на роки», - відзначив голова ОДА.

Олег Синютка також наголосив, що до сьогодні кошти, які виділялись для вивозу сміття зі Львова, просто безсовісно розкрадались.

«Люди мають нарешті зрозуміти. Кожного дня 800 тисяч гривень йшло просто в нікуди. Люди мають задуматись, як і куди ці кошти йшли», - сказав Синютка.

Він також пояснив, що насправді 300 млн грн у рік – це менша сума, аніж витрачала Львівська міська рада на вивіз ТПВ з міста Львова.

«Ми запропонували витратити на вивезення ТПВ суму, меншу за ту, що фактично витрачалась міською владою. Чому меншу суму? Бо ми не будемо красти і виведемо на чисту воду тих, хто розкрадав кошти із міського бюджету», - пообіцяв голова ОДА.

Синютка також відзначив, що не відчуває себе переможцем у «сміттєвій війні».

«Тяжко відчувати себе переможцем, коли на твої плечі впали декілька тисяч тон відходів, які уже розкидані по Львову. Для мене це був великий виклик, щоб запропонувати вирішення цього питання. Неспроможність і безгосподарність міської влади я бачу, тому треба брати відповідальність, треба просто взяти і зробити», - сказав Синютка.

Голова ОДА також відзначив, що тепер уже Львівська міськрада буде займатись відвертим саботажем цього питання.

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу мер Львова Андрій Садовий зазначив, що сьогоднішній день є унікальним для міста, адже центральна влада вперше вирішила написати проект рішення Львівської міської ради у стінах ОДА.

«Напевно, це така децентралізація», - іронізував Садовий.

Нагадаємо, львівські депутати делегували повноваження із вивозу сміття Синютці.

Згодом мер Львова пояснив, що саме записано у прийнятій ухвалі Львівської міськради, а також зізнався, що цей проект йому не подобається.

 

comments powered by HyperComments