Садовий пояснив, що передав Синютці

Олег Довганик  |  Четвер, 29 червня 2017, 20:00
Мер Львова у "Фейсбуці" розповів деталі ухвали, яку не роздали журналістам
Садовий пояснив, що передав Синютці

Львівський міський голова Андрій Садовий у "Фейсбуці" оприлюднив деталі ухвали, яку проголосували депутати Львівської міської ради.

"Суть сьогоднішньої ухвали Львівської міської ради по ТПВ:

- місто передає обласній адміністрації повноваження на вивезення та захоронення ТПВ з території Львова на 2 роки (до 30 червня 2019 року).

- місто погоджується сплачувати за це обласній адміністрації наступні кошти - 150 млн грн у 2017 році, 300 млн грн у 2018 році, 150 млн грн у 2019 році.

Пішли на цей крок у відповідь на ультиматум представника державної влади, який минулого тижня офіційним листом повідомив громаду Львова, що лише за таких умов з міста буде знята сміттєва облога.

Додаткові вимоги пана губернатора, які він сьогодні озвучив на ранковій зустрічі з керівниками фракцій, щодо добровільної відмови міста від будівництва сміттєпереробного заводу, відкинули. Також відкинули вимогу довічної передачі питання ТПВ в руки державної влади.

Зі своєї сторони місто продовжить дії в напрямку:

- реалізації стратегії Zero Waste Lviv, яка від сьогодні стала офіційною програмою Львівської міської ради.

- будівництва сучасного сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2. Розробка проектної частини уже в процесі", - написав мер Львова.

Нагадаємо, львівські депутати делегували повноваження із вивозу сміття Синютці.

 

comments powered by HyperComments