Делегація Бродівської міської ради взяла участь у святкуванні 600-ліття польського міста Бєлжице

Роман Матвіюк  |  Понеділок, 26 червня 2017, 11:19
Представницька делегація Бродівської міської ради на запрошення мера м. Бєлжице (Республіка Польща) Ришарда Гури взяла участь у 600-му ювілейному відзначенні Дня міста.
Делегація Бродівської міської ради взяла участь у святкуванні 600-ліття польського міста Бєлжице

Очолив делегацію з 5-ти представників м. Броди, заступник міського голови Олександр Єлиневський. Упродовж 3-денного офіційного візиту бродівчани взяли участь в урочистостях до 600-ліття Бєлжице, відвідали тамтешні визначні місця, ознайомилися з роботою ОТГ Бєлжице, побували на сміттєсортувальній лінії, спорудженій коштом ЄС та ін.

Як розповідає заступник Бродівського міського голови Олександр Єлиневський, враження від поїздки у них надзвичайні. «Найперше сподобалась організація зустрічі офіційних делегацій, запрошених на 600-ліття, - розповідає Олександр Єлиневський. - Крім Бродів, прибули офіційні делегації міст Баранд (Угорщина), Шаштін-Страже (Словаччина), а з Львівщини були теж представники Щирецької селищної ради. Увага до гостей- бургомістр завжди, навіть на екскурсії, супроводжував нашу офіційну делегацію. Мали можливість поспілкуватися під час урочистостей з іншими запрошеними делегаціями. Можливо, це спілкування переросте у подальші партнерські стосунки на рівні органів місцевого самоврядування. Особливо близьким по духу, за можливостями відчуваємо Словаччину – досвід у залученні європейських коштів на оновлення інфраструктури може нам стати великою допомогою на шляху до Європи». 

Ще одна учасниця візиту, депутат  і бухгалтер Бродівської міської ради Ірина Олеха розповіла, що для них це було 3 дні позитивних емоцій: господарі гостинні, ввічливі, креативні, безпосередні, вміють приділити увагу всім гостям. Організація 600-ліття міста Бєлжице була на найвищому рівні. «Це було свято для всіх – малих, молодих, дорослих і людей старшого покоління, - каже депутат Олеха. – Цікаво на святі було всім, бо і виступи були підібрані для різного віку, конкурси організовані для прояву різних талантів, а найбільше враження від святкового феєрверку. Як фінансист, я порівнювала в цифрах – бюджет міста річний становить 450 млн. злотих: роблять парки, дороги, сквери, дофінансовують школи і дошкільні установи – усе за бюджетні кошти громади. Дещо з фінансуванням доріг допомагає і центр, але зрозуміло, що можливостей у них втілити у життя задуми і плани чимало».

Головний спеціаліст Бродівської міської ради Руслана Олійник відзначає, що організація святкування була продумана до найменших дрібниць. На святкуваннях вразило і навіть приємно було за те, що у наших народів багато спільного, наприклад національні наїдки, а також ремесла, зокрема, вироби з лози тощо. Сподобалось вміння мешканців містечка святкувати, веселитися. Гостям також запам’яталася екскурсія в м.Люблін. А найбільш позитивне враження – від благоустрою індивідуального сектору: всі подвір’я чисті, прибрані, багато зелених насаджень».

Богдан Сторожинський працює головним спеціалістом Бродівської міської ради ділиться своїм враженням: «Ми прибули якраз на конкурс кулінарного мистецтва і в цьому конкурсі перемогла добре відома і улюблена багатьма українцями страва – сальцесон. Це було змагання серед сільських громад, а переможець отримав кубок –  це були наші перші враження. На святі ми мали можливість ознайомитися з національними строями не лише поляків, а й гостей, які прибули у колоритних національних костюмах. Ми, не зраджуючи доброї традиції, на свято прибули у вишиванках. Приємно, що госпордарям, а особливо, меру міста сподобався наш подарований герб їхнього міста, виконаний руками бродівських різьбярів по дереву. Надіємось, що цей символ міста знайде чільне місце у міській раді Бєлжице. Хотілось би, щоб стосунки між нашими містами, які тривають від 2006 року, коли була підписана угода про співпрацю, набули нового розвитку і принесли користь нашим містам».

comments powered by HyperComments