Платна траса Львів-Краківець буде збудована за 2 роки

Максим Бурич  |  П'ятниця, 23 червня 2017, 13:56
В разі погодження платний автобан Львів-Краківець буде відкритий за 2 роки.
Платна траса Львів-Краківець буде збудована за 2 роки

Про це розповів заступник міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктор Довгань у приватній розмові з Справжня Варта.

За словами заступника міністра, в разі погодження та проведення тендеру, платний автобан Львів-Краківець буде збудовано за 2 роки та відкрито для користування.

«Конкурс вже готовий. Єдине питання, яке нас стримує: наприклад збудує дорогу французький чи німецький  чи турецький інвестор, встановлять плату, а ніхто не буде їздити по цій дорозі і ми будемо вимушені компенсувати. Це нас стримує і цього бракує в нашому законодавстві.

Ми розробили закон Про концесію автомобільних доріг. Вся влада вважає, що навіть при цьому недоліку законодавства можна проводити конкурс, де буде багато бажаючих, тому що трафік дійсно високий у зв’язку з безвізом, з розвитком відносин з європейським союзом.

Я вважаю, що можна зараз зробити, або можна підготувати інвест-пропозиції, а там вже подивитись, чи вийде хоча б 3-5 фірм на конкурс. Якщо ми отримаємо достатню кількість заявок, поки що таких «неформальних» то вже можна робити. 

84 кілометри дороги, я так думаю, нічого критичного немає, тому думаю за 2 роки можна абсолютно спокійно все зробити і відкрити до користування», - повідомив Віктор Довгань. 

Щодо того, скільки коштуватиме скористатись платною дорогою Львів-Краківець, вразі її відкриття, заступник міністра не відповів на це питання.

«Щодо ціни – не знаю, бо це має дивитись інвестор спільно з «Укравтодором». В Україні немає прецедентів, тому питання ціни для нас поки що не зрозуміле», - розповів Довгань.  

Нагадаємо, на Львівщину розраховано 5 основних проектів згідно Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments