Львівщина зміниться відповідно до транспортної стратегії 2030

Максим Бурич  |  П'ятниця, 23 червня 2017, 13:31
Траса Львів-Краківець, ремонт львівського аеропорту та інші зміни очікуються згідно Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року.
Львівщина зміниться відповідно до транспортної стратегії 2030

Будівництво платного автобану Львів-Краківець, ремонт львівського аеропорту, європейські колії 14/35 та інші проекти за стратегією до 2030 року були обговорені під час зустрічі заступника міністра інфраструктури з питань євроінтеграції Віктора Довганя та представників обласної влади.

За словами Віктора Довганя, на Львівщину розраховано 5 основних проектів, які будуть реалізовані до 2030 року в рамках Національної стратегії України.


«Ми обговорювали конкретні проекти, які необхідно реалізувати до 2030 року. Визначили 5 таких проектів для Львівщини – це концесійна дорога Львів-Краківець, це два проекти європейської колії 14/35 пасажирська і вантажна – сухий порт і термінал у Львові, це проект по приміських електричках і це закінчення робіт в одному з терміналів аеропорту «Львів».

Ці речі насправді є речі критичної інфраструктури і насправді немає мільярдних витрат», - заявляє Довгань.

За словами заступника міністра, кошторис на проведення п’яти проектів на Львівщини буде до 500 мільйонів євро.

«Це абсолютно адекватні гроші, які можна знайти, які можна опрацювати за механізмом: ЛОДА подасть офіційний запит на Міністерство інфраструктури, ми збираємо проектні команди, зробимо інвестиційні меморандуми, після чого знайдемо фінансування, по суті вже є грантове фінансування від єврокомісії, на грантову розробку  преТЕО, а вже на базі преТЕО ми будемо шукати кредитні інвестиційні кошти для реалізації цих проектів», - зазначив Віктор Довгань.

 

comments powered by HyperComments