У Львові обговорили Національну транспортну стратегію України

Максим Бурич  |  П'ятниця, 23 червня 2017, 11:46
У Львівській ОДА відбулись громадські обговорення проекту "Національної транспортної стратегії України".
У Львові обговорили  Національну транспортну стратегію України

Розгляд Національної транспортної стратегії України розпочався між заступником міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Віктором Довганем,  ключовим експертом проекту технічної допомоги ЄС "Підтримка імплементації Угоди про асоціацію та Національної транспортної стратегії" Яном Валентом, головою ЛОДА Олегом Синюткою,  в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації Романом Кокотайло та закордонними експертами.

Як зазначив заступник міністра Віктор Довгань,  Львівщина є однією з пріоритених областей в транспортній стратегії 2030.

"Львівщина важлива у розбудові інфраструктури через кордон з Європою. Саме Львівщина стає лицем,  яке бачать сусіди.  Це мають бути і гарні дороги,  highway (автомагістралі), і якість европейського зразка

Як зазначив заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань під час обговорення проекту "Національної транспортної стратегії  України", одним з пріоритетів на майбутнє стане дорога Львів - Краківець,  яку будуть будувати навіть ще до погодження центральною владою. 

"Одним з пріоритених напрямків стане будування дороги Львів - Краківець, яку ми скоріш за все будемо починати ще до погодження центральною владою", - зазначив Віктор Довгань.

Під час обговорення присутні зазначили, що головними викликами в подальшому стане реформування транспортного сектору відповідно до стандартів  ЄС, запровадити довготермінове планування з метою підвищення попиту на послуги транспорту, зниженя рівня ДТП на транспорті та просування до Трансєвропейської транспортної мережі автомобільного, залізничного, авіаційного та водного транспорту та побудова злагоджених логістичних ланцюгів.

comments powered by HyperComments