Як люди Садового живуть у паралельній реальності

Максим Бурич  |  П'ятниця, 23 червня 2017, 10:03
Після заяви голови ЛОДА Синютки про рішення сміттєвої проблеми Львова шляхом передачі повноважень, у місті відбулась фракційна зустріч «Самопомочі», де були обговорені подальші кроки політичної партії та фракцій у міській та обласній радах
Як люди Садового живуть у паралельній реальності

На зібрання з’явилось понад 100 представників партії, громадських активістів, голів ОСББ та журналістів. Голова партії «Самопоміч» Андрій Садовий, якого очікували побачити – не з’явився.

У нервовому ажіотажі члени фракції почали обговорювати подальші кроки після заяви голови ЛОДА про лист-зверенення до міського голови Садового про план щодо передачі повноважень по вивезенню ТПВ зі Львова, який вже сьогодні погодили на державному рівні.

Головна тема – що робити далі - стала скоріш палким обговоренням, як сильно всі люблять Андрія Садового та як йому допомогти у вирішенні сміттєвого питання міста Лева. Окрім гучних заяв у мікрофон, що Андрія Садового притискають та роблять все можливе, аби дискредитувати, пролунали лише декілька чітких пропозицій від присутніх.

Одна з таких стала створення сайту, де розміщуватиметься інформація від міських активістів про вимоги щодо вирішення сміттєвого питання Львова.

«Всі наші акції та вимоги з часом губляться в інформаційному просторі, тому треба створити сайт, де ми би написали всі наші вимоги та кожен міг би їх обговорити, прочитати та дискутувати. Має бути створений сайт, на якому будуть вимоги від протестувальників», - заявила одна з активісток.

Окрім того, присутні запропонували зібратись тим представникам партії, які володіють іноземними мовами та їхати у Брюсель, аби звернутись до єврокомісії. Але вирішувати питання зі сміттям Львова на місці – чітких пропозицій не було озвучено.

На скайп-конференції з присутніми на зборах був Олег Березюк, який, певно, вирішив приєднатись до обговорення без чіткого плану подальших дій. Цікавим фактом стала інформація від Березюка щодо розмови з головою Херсонської ОДА за сміттєву проблему:

«Мав зустріч з губернатором Херсонщини. Він сказав, що вивозить вже декілька років на закрите сміттєзвалище сміття», - заявив Олег Березюк.

Справжня Варта поцікавилась особисто у голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва щодо такої розмови, на що очільник Херсонщини відповів: «З Березюком не бачився. А щодо нашого полігону: в нас, на відміну від Львова є ще час для прийняття швидких рішень. Полігон вичерпав свої нормативні експлуатаційні строки! Але часу в нас мало!!!», - зазначив Гордєєв.

Приклад Олега Березюка, скоріш в цьому випадку, став прикладом «обережного» порушення закону, аніж спроби вирішення питання з пошуком полігону для вивезення сміття зі Львова.

Під час зібрання, присутні представники фракцій в області та місті вирішили провести безстрокову акцію протесту під будівлею Львівської ОДА, в рамках якого буде створено штаб для обговорення подальших дій, та погодились з проведенням Народного Віче в неділю о 16:00 на площі Ринок. Партійці збираються запросити громаду до загального обговорення ситуації, яка склалась на сьогоднішній день з вивозом ТПВ та запросити на віче голову ЛОДА Олега Синютку та міського голову Андрія Садового.

Завершенням такого обговорення за давно відомим сценарієм стало підписання резолюції щодо подальших дій фракцій обласної ради та міської ради Львова.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments