Синютка розповів про подальші плани ЛОДА щодо львівського сміття

Максим Бурич  |  Четвер, 22 червня 2017, 15:39
Голова ЛОДА Олег Синютка під час брифінгу розповів про звернення до міської ради щодо надання повноважень по вивезенню сміття зі Львова
Синютка розповів про подальші плани ЛОДА щодо львівського сміття

Шляхи врегулювання вивезення ТПВ зі Львова, за словами голови ЛОДА Олега Синютка – це передача повноважень від міської ради до області. Як зазначив Синютка, це позбавить львів’ян проблеми з переповненими сміттєвими майданчиками та врешті завершить «сміттєву епопею» на політичному рівні. 

«Зважаючи на ту ситуацію, яка сьогодні склалася у Львові з нагромадженням твердих побутових відходів на території міста, зважаючи на ту небезпеку, яка сьогодні може бути для мешканців міста Львова, виходячи з цього, що на території міста вчиняються дії, які призводять до дезорганізації системи вивезення ТПВ і відчуваючи всю відповідальність, зважаючи на звернення міської влади до органів центральної  ради, я сьогодні звернувся з офіційним листом до міського голови.

В цьому листі я виклав, що готовий взяти на себе відповідальність за вивезення ТПВ з міста Львова на постійній основі та очистити в короткотерміновий час сміттєві майданчики заради порятунку міста Львова. Для цього я офіційно звертаюсь до міської влади Львова приймати рішення про делегування функції та управління ТПВ у Львові Львівській ОДА», - заявив Олег Синютка.

Для цього ЛОДА бере на себе відповідні зобов’язання: 
-    До 20 днів очистити сміттєві майданчики від пере накопичення та повернути вивіз твердих побутових відходів у стабільне русло.
-    Забезпечити стабільний вивіз ТВП впродовж усього часу дії делегування повноважень 
-    Відновити систему сортування сміття, втрачену через безгосподарність та удосконалити її
-    Припинити перерозподіл ринку вивезення ТПВ та повернути перевізників, які стабільно забезпечували вивіз ТПВ 
-    Ввести в експлуатацію в 2019 році комплекс по переробці ТПВ.

Голова ЛОДА наголосив на зверненні до міської влади Львова:
-    Прийняти рішення про передачу функцій по управлінню ТПВ Львівській ОДА
-    Передбачити субвенцію для вивезення ТПВ обласному бюджету в розмірі 300 мільйонів гривень з розрахунку на рік
-    Припинити переводити господарську проблему в політичну площину 
-    Передати в тимчасове управління на період здійснення повноважень по вивозу ТПВ Львівською ОДА комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс»

Також під час брифінгу Олег Синютка наголосив на можливості облаштування тимчасового сміттєвого полігону біля ТЕЦ-2. 

Якщо міська рада передасть повноваження по вивозу сміття зі Львова,  можливе облаштування тимчасового полігону поряд з ТЕЦ-2.

«Я вважаю що це є один з тих варіантів,  які треба розглянути,  вивчити, та прийняти таке рішення, щоб воно відповідало екологічним нормам і нормам безпеки», - заявив Олег Синютка. 

За словами голови ЛОДА,  спершу,  за законом,  будуть пройдені всі процедури і лише після того буде прийняте рішення по використанню майданчиків для сміттєвого полігону.

Окремі мешканці розповсюджують листівки, у яких виступають категорично проти створенням сміттєспалювального заводу на ТЕЦ-2 у Львові та закликають інших жителів Львова висловлювати свій протест у телефонному порядку.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments