У Садового знову переводять господарське питання у політичне

Олег Довганик  |  Середа, 21 червня 2017, 11:16
У «Самопомочі» забули, що Львівський міський голова жодного разу не приїхав до представників місцевих громад області, щоб домовитись про прийом сміття зі Львова
У Садового знову переводять господарське питання у політичне

Львівський міський голова робить усе можливе (і неможливе теж), аби вивезти сміття із Львова. Про це йдеться у заяві фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Львівській міській раді.

«Минає рік від того часу, коли місто опинилося у сміттєвій блокаді. Ми досі шоковані тим, що центральна влада, очільники держави лише на словах обіцяють підтримку, а насправді блокують вивезення ТПВ зі Львова. Відходи наповнили наші вулиці, заблокували двори.  Міська влада, зокрема мер Львова, робить усе можливе (і неможливе теж), аби вивезти сміття. Численні звернення, прохання і перемовини не дали наразі бажаного результату. Через те, що владоможці тиснуть як на самоврядування на місцях, так і на приватних осіб, що є власниками полігонів, сміття просто немає куди вивозити», - йдеться у заяві.

Напевно, у «Самопомочі» забули, що Львівський міський голова жодного разу не приїхав до представників місцевих громад області, щоб домовитись про прийом сміття зі Львова.

Зрештою, це визнав і сам Садовий під час сесії Львівської міськради.

Тоді на сесії йшлось про те, що до представників місцевих громад області їздять заступник мера Сергій Бабак і директор департаменту з питань поводження із відходами Львівської міської ради Іван Рудницький

«Що й казати, коли навіть голодування очільника фракції у парламенті України залишається без уваги тих, хто мабуть дає накази блокувати вивіз сміття зі Львова. Ми, обранці громади міста, висловлюємо свою підтримку Олегові Березюкові, Оксані Сироїд, що голодують. І закликаємо мешканців міста не стояти осторонь, коли над нашим Львовом чинять наругу», - йдеться у заяві партії.

Що цими словами хоче сказати «Самопоміч»? Щоб мешканці міста самі почали вивозити сміття з міста?

«Ми свідомі того, що переповнених сміттєвих майданчиків не поменшає, якщо не буде на те політичної волі керівництва держави. Тож наразі просимо високопосадовців припинити сміттєву блокаду Львова. А ми, мешканці міста у блокаді, мусимо давати собі раду. Насамперед, сортуймо сміття: кидаймо органіку, харчові відходи у ті баки, які будуть позначені відповідним кольором. Відсортоване органічне сміття вивозитимуть у першу чергу, аби не допустити в місті епідемій і поширення хворіб. Задумаймося і про те, щоби таки запрацювала брикетувальна лінія в місті. Стискання і обгортання відходів у екологічно чисті та герметичні пакунки допоможе суттєво зменшити гори сміття на наших вулицях», - чомусь думають у «Самопомочі».

Додамо, сьогодні 21 червня, Львівщину з робочим візитом відвідає віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Нагадаємо, голодування біля міськради набирає прибічників.

 

comments powered by HyperComments