Президента України зайвий раз інформують про львівське сміття

Неділя, 11 червня 2017, 10:39
На сайті офіційного інтернет-представництва Президента зареєстрували петицію про критичну ситуацію з відходами у Львові.
Президента України зайвий раз інформують про львівське сміття

Днями було оприлюднено електронну петицію щодо неналежного вивезення сміття у місті Львові.

“Невивезене сміття лежить на проїжджій частині вулиць, а поруч - дитячі майданчики, якими діти не можуть скористатися через сморід і ризик інфікуватися хворобами, які переносять щурі. З підвищенням температури повітря ці ризики збільшуються. Мешканці міста Львова наражаються на небезпеку”, - зазначає автор петиції.

Керівництво країни вкотре інформують, що сміття на окремих вулицях міста не вивозиться понад два місяці. 

“Якщо вчасно не вивозити відходи, не проводити дезінфекційні заходи в місцях їх збору, тимчасового зберігання та утилізації, це може спричинити розповсюдження багатьох інфекційних хвороб, зокрема кишкових інфекцій (гастроентероколіти, дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф та інші) та низки особливо небезпечних інфекцій (лептоспіроз, холера, чума)”, - акцентується у документі.

Автор апелює до законодавства України, яке у цій ситуації порушується: ЗУ «Про захист прав споживачів», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» .

“Якість надання послуг, що свідчить про те, що органи місцевого самоврядування не справляються зі своїми обов’язками. Меморандум, підписаний 21 квітня між Львівською міськрадою та головами малих міст Львівщини не виконується”, - йдеться у петиції.

Відтак, у  Президента України просять вжити заходів для недопущення екологічної катастрофи у м. Львові і всій Україні.

Наразі петицію підписало 70 осіб із 25000 необхідних.

Нагадаємо, схожу електронну петицію щодо львівського сміття зареєстрували на локальному сайті.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments