У Львові стартував конкурс на участь у мистецькій резиденції ІІ Міжнародного Фестивалю Параджанова

П'ятниця, 9 червня 2017, 14:14
Українські та іноземні митці планують створити атмосферу творчої синергії без кордонів.
У Львові стартував конкурс на участь у мистецькій резиденції ІІ Міжнародного Фестивалю Параджанова

24 — 27 серпня Левандівка стане епіцентром актуального мистецтва: тут відбудеться ІІ Міжнародний Фестиваль Параджанова.

Митці рефлексуватимуть на тему свободи творчості, особливо у часи, коли жив і творив Маестро.

Зголошуватись до участі в мистецькій резиденції Фестивалю закликають митців з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови, Польщі, України до 30 червня 2017 року.

Організатори покривають: транспортні витрати, витрати проживання у Львові, витрати харчування, кошти на втілення проекту.

Бажані формати / очікувані формати робіт: нові медіа, інсталяція, перформенс, ленд-арт, колаж, живопис (прохання вказати спосіб презентації таких робіт), інше.

Рекомендовані до осмислення матеріали: листи: листування з дружиною, сином, друзями: Андрієм Тарковським, Романом Балаяном, Марією Примаченко, Юрієм Нікуліним, Лілією Брік та іншими, відео- та аудіоінтерв’ю з Сергієм Параджановим, відео- та аудіозаписи, тексти – спогади людей, які були з ним знайомі, фільми Андрія Тарковського, Тоніно Гуерри, Федеріко Фелліні та Олександра Довженка, біографічні, міфологічні та автобіографічні тексти Параджанова, його відношення до дружби, сім’ї, держави, системи і таке інше, ключові події життя Параджанова, а також відомої плеяди митців, які були не лише його колегами, а насамперед - його друзями.

Кураторами мистецької резиденції ІІ Міжнародного фестивалю Параджанова на Левандівці є Вікторія Данелян та Сармен Бегларян.

Партнерами Фестивалю є Фундація польського сучасного мистецтва, міждисциплінарний центр розвитку мистецтва та культури «Dream Projects» та Музей Сновидінь у Києві.

Нагадаємо, Мистецькі Діалоги: Харків — Львів відбудуться у львівському музеї.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments