Мистецькі Діалоги: Харків — Львів відбудуться у львівському музеї

Вівторок, 6 червня 2017, 17:04
У програмі передбачена лекція, виставка та показ документального фільму.
Мистецькі Діалоги: Харків — Львів відбудуться у львівському музеї

12 червня, о 18:00, у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького, у рамках лекторію НЕЗАЛЕЖНІСТЬ 91/5 про художні процеси у різних містах України періоду незалежності, відбудеться захід, присвячений мистецтву.

У програмі передбачена лекція галериста і директора Харківської муніципальної галереї  Тетяни Тумасян "Харківське художнє середовище (1991–2017)".

Відвідувачі зможуть ознайомитись із виставкою «Фонтан» Павла Макова, який особисто розповість про своє бачення мистецької ретроспекція у Львові.

Окрім цього, відбудеться показ документального фільму «Вагрич і чорний квадрат» про харківського художника-концептуаліста Вагрича Бахчаняна. Режисер: Андрій Загданський.

“Я мав щастя товаришувати з Вагричем Бахчаняном, і я думаю, Вагрич був геній. Абсолютно особлива людина. Абсолютно особливий художник. Я завжди знав, що майбутній фільм буде фільм-колаж, в якому роботи Вагрича: графіка, картини, афоризми, фрази і міні-п’єси з’єднані в єдине ціле з розповіддю автора та спогадами друзів”, - зазначив Андрій Загданський.

Вхід безкоштовний.

Нагадаємо, нещодавно відбулася львівська прем’єра документального фільму-есе про видатного українського художника-авангардиста «Конструктор Василь Єрмилов».

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments