У Винниках відновлюють садок №162

П'ятниця, 9 червня 2017, 10:18
Садочок розрахований на 14 груп, тобто близько 420 дітей можуть виховуватися у закладі.
У Винниках відновлюють садок №162

За попередніми планами, частина приміщень ДНЗ по вул. Олени Теліги,4 у Винниках, може бути відкрита для дітей ще цьогоріч.

Приміщення простоювали з 2002 року, при тому що у Львові є критична ситуація з прийняттям дітей у заклади освіти. Так, згідно з електронною реєстрацією у сусідньому садочку, з 195 зареєстрованих дітей, 1-го вересня у туди зможе піти лише 45 діток. 

Слід додати, що садочок №162 був споруджений 1984 року, тоді його відвідували близько 300 дітей.

Заклад був обладнаний сучасними басейном, спортзалом (із повним комплектом спортивного інвентаря), стаціонарною пральнею, кухнею та ігровими майданчиками. 

У кожній груповій дитячій кімнаті було керамічне панно (залишки якого збереглись у будівлі й до сьогодні), килимові покриття, ігрові куточки. З дітьми займались кваліфіковані спеціалісти: логопед, інструктори з плавання і фізкультури, лікарі. Функціонував музичний зал, гуртки іноземних мов та інших культурних спрямувань.

На початку 2002 року дошкільний заклад був закритий. Пізніше приміщення перейшло підприємству «Сільбуд», що передало частину будівлі для функціонування загальноосвітньої школи «Берегиня».

У іншій частині приміщення працював вищий навчальний заклад «Галицький інститут». Після реформування навчальних закладів, приміщення всередині були понищені та закинуті.

Нагадаємо, з початком нового навчального року відкриється ДНЗ №14 у Львові.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".
 

comments powered by HyperComments