Дітлахам Львова не вистачає місць у дитсадках

Середа, 31 травня 2017, 16:21
Із зареєстрованих 10 тис. зможуть прийняти лише 7 тис. малюків.
Дітлахам Львова не вистачає місць у дитсадках

У Львові стартує чергова кампанія по прийому дітей у дошкільні навчальні заклади міста.

Із 2013 року у місті працює електронна реєстрація дітей до ДНЗ. До 10 травня поточного року всі батьки мали можливість вносити зміни в реєстр, а вже з 11 травня розпочався процес формування груп у ДНЗ.

“На жаль, не усі бажаючі зможуть потрапити до дошкільних навчальних закладів, оскільки в електронній реєстрації зареєстровано в межах 10 тис. осіб. На сьогоднішній день ми зможемо прийняти 7 тис. дітей у дошкільні навчальні заклади”, - зазначила в.о. керівника управління освіти ЛМР, Зоряна Довганик.

Прийом документів на електронну реєстрацію триватиме з 01 червня по 15 липня 2017 року.

Сама система вираховує ймовірність попадання дитини у той чи інший садок. За кодами, які батьки отримали при реєстрації своєї дитини, можуть перевіряти стан своєї електронної заявки. Також батьки мають змогу виправляти заяву, змінити або додавати ще два дошкільні навальні заклади.

“Перші смс-повідомлення про те, що дитину зараховано, прийшли батькам вже вчора. Повна реєстрація дещо затримується від заявленого терміну, проте кожен з батьків може переглядати на сайті статус заявки чи вона опрацьована. Вся інформація публікується на сайті”, - пояснив системний адміністратор Юрій Свірський.

З моменту отримання повідомлення, батьки мають 30 робочих днів, аби подати документи у садок. У іншому разі, місце отримають інші діти.

Розробники обіцяють покращити контроль у системі, з’єднати сайт із базою пільг, аби перевірити їх наявність. Коли буде готовий проект реєстру територіальної громади, обидві бази об’єднають, заради кращого моніторингу реєстраційних даних.

Із запуском наступної версії сайту буде врахування іноземних свідоцтв та запровадять чат для вирішення питань. Найближчим часом проведуть з цього приводу громадські слухання із батьками.

Більше новин Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments