Як у Садового обійшли ProZorro на 16 мільйонів

Четвер, 8 червня 2017, 16:57
54 угоди на загальну суму понад 16 мільйонів гривень поза системою публічних закупівель ProZorro уклали Львівські комунальні підприємства-монополісти від серпня 2016 по 28 квітня 2017 року.
Як у Садового обійшли ProZorro на 16 мільйонів

Про це повідомляє ресурс “Тендер і злочин” за результатами дослідження експертів  “Центру громадського моніторингу та досліджень”.

Найбільше таких договорів - 29 - на суму понад 7 мільйонів гривень, уклало ЛКП “Львівводоканал”. 

Серед “лідерів” також “Львівелектротранс” та “ШРП Залізничного району”. 

Йдеться про “допорогові” закупівлі на суми, більші 50 тис. грн, на які поширюється обов’язкова вимога проведення закупівель через систему ProZorro за рішенням виконавчого комітету ЛМР “Про здійснення електронних закупівель у м.Львові” від 13 січня 2016 року.

“Замість того, щоб змусити замовників здійснювати закупівлі через систему Prozorro та притягнути порушників до відповідальності, Виконком ЛМР 28.04.2017 року прийняв зміни до свого попереднього рішення, якими дозволив замовникам-монополістам проводити “допорогові” закупівлі взагалі без застосування системи Prozorro. Таким чином, ці замовники отримали можливість непублічно, самостійно, без проведення конкурентних торгів проводити закупівлі до 5 млн. грн”, - наголосив у публічному запиті під час пленарного засідання сесії ЛМР депутат від УГП Мирослав Данилків.

Чиновник вимагає ініціювати скасування рішення Виконкому від 28.04.2017 року і притягнути винних посадових осіб виконавчих органів, комунальних закладів, установ та підприємств ЛМР до відповідальності за ухилення від здійснення закупівель у системі електронних державних закупівель ProZorro. 

Раніше “Справжня Варта” повідомляла, що у Дрогобичі перевірять проведення тендерних закупівель на комунальних підприємствах.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments