Потенціал Львівщини представили на масштабній столичній виставці “Агро-2017”

Четвер, 8 червня 2017, 13:59
У Києві стартувала ХХІХ Міжнародна агропромислова виставка "Агро-2017": аграрна політика – успіх через партнерство”.
Потенціал Львівщини представили на масштабній столичній виставці “Агро-2017”

Участь у виставці взяв Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який зазначив, що українське сільське господарство потребує інноваційних методів, які б допомогли створити ринок високоякісної, конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції.

На виставці представили експозицію Львівської області, спрямовану на промоцію дрібних та малих сільськогосподарських виробників, сільськогосподарської кооперації та сімейного фермерства від виробництва до кінцевого споживача, на формування доданої вартості в агропромисловому комплексі, що стане рушійною силою для розвитку Галицького села.

З експозицією Львівщини ознайомилися заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева та перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.
Родзинкою цьогорічної виставки стала презентація агросадиб Львівщини та розвиток агротуризму, який представили туристичним кластером «Горбогори» від Антона Мільчевича на базі ФГ «Радвань-Нова», що займається розведенням та вирощуванням овець.

Окрім цього, директор департаменту агропромислового розвитку  ЛОДА Наталія Хмиз розповіла відвідувачам про розвиток сільських територій на Львівщині, зокрема про підтримку дрібного сільськогосподарського товаровиробника.

Головним пріоритетом розвитку сільських територій для Львівщини повинні стати підвищення рівня доходів сільського населення, зокрема через розвиток кооперації та інших видів підприємницької діяльності за межами сільськогосподарського виробництва (зелений туризм, місцеві ремесла) та впровадженню кластерних моделей сільського розвитку, формування сприятливих умов для виведення на ринок сільськогосподарської продукції, виробленої дрібними товарними виробниками (локальні бренди, традиційні та нішеві продукти).

Нагадаємо, на Львівщині відбулася масштабна виставка “Агропорт”, яку відвідав Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий і Перший віце-прем‘єр-міністр України Степан Кубів.

Раніше “Справжня Варта” розповідала про потенціал “зеленого туризму” на Львівщині.

Більше новин Західної України читайте на "Справжній Варті".

comments powered by HyperComments