Як кухня, традиції і мешканці Львівщини можуть вплинути на розвиток ОТГ?
Днями, з ініціативи Львівської облдержадміністрації та «Центру розвитку місцевого самоврядування», відбувся тренінг «Стимули для розвитку сільського та зеленого туризму в об’єднаних територіальних громадах». Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу ЛОДА.
Учасники заходу розглянули фактори впливу “зеленого” туризму Львівщини на об’єднані територіальні громади.
За словами керівника профільного управління Львівської ОДА Наталі Табаки, зараз набирає обертів туризм у місця, де можна відпочити від міської метушні. Для цього найкраще підійде українське село, де не лише чисте повітря, але й унікальні люди та збережені традиції країни, зокрема, традиційна кухня.
Якщо запропонувати все це потенційній аудиторії та налагодити грошові потоки, які допоможуть розвиватися селу і ОТГ, це принесе свої плоди: зростання зайнятості населення, покращення рівня життя, налагодження інфраструктури тощо.
Відтак, на думку посадовців, слід провести інвентаризацію, визначити ключові точки, свою унікальність і забезпечити привабливість і якість обслуговування господарств Львівщини.
Далі у цьому контексті учасники тренінгу обговорили перспективи туризму, малого та середнього бізнесу, інфраструктура в ОТГ. У рамках заходу, керівник Української асоціації активного та екологічного туризму Сергій Підмогильний презентував проекти розвитку туристичних територій.