На Львівщині піаритимуть Вербицького та Чубинського

Середа, 7 червня 2017, 18:06
Для популяризації творців Гімну України створили оргкомітет.
На Львівщині піаритимуть Вербицького та Чубинського

У Львівській області з’явився оргкомітет у складі представників громадськості, науковців, дослідників та мистецтвознавців, які поширюватимуть інформацію про постатей творців Державного Гімну.

Учасники круглого столу «Творці Національного і Державного Гімну України Михайло Вербицький та Павло Чубинський» висловили пропозиції щодо створення музичних конкурсів для молодих музикантів, видання посібника для різних музичних інструментів в академічному форматі, започаткування традиції проведення щорічних науково-практичних столів у день пам’яті Михайла Вербицького та розробки тематичних квестів, ігор і театральних постановок для дітей.

Окрім того, члени оргкомітету ухвалили рішення щодо розширення фестивалю музичної спадщини Михайла Вербицького «У музиці – молитва, у молитві – музика», що уже двічі відбувався у селі Завадові.

Раніше “Справжня Варта” показувала, як у Львові масовим співом вшанували пам`ять Михайла Вербицького. Також автора Гімну України вшанували у польському селі Млини.

Окрім цього, з нагоди річниці з часу першого публічного виконання Державного Гімну України, львів’яни разом виконали головну пісню країни.

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments