Як людина в інвалідному візку підкорила Говерлу

Неділя, 4 червня 2017, 13:34
На Львівщині стартував соціальний проект On 3 wheels La Joëlette.
Як людина в інвалідному візку підкорила Говерлу

Цього тижня команда On 3 wheels здійснила особливе сходження на найвищу вершину України – гору Говерлу разом з Іваном Маслюком, у якого ДЦП. 

Хлопці прагнуть показати, що люди з інвалідністю можуть вести активний спосіб життя і подорожувати. Іван Маслюк підкорив найвищу українську вершину разом із друзями та за допомогою спеціального візка. У сходженні взяли участь 7 осіб, 6 з яких почергово допомагали нести візок.

“Цей візок має одне колесо та спеціальні пристосування. Принцип такий, що один із учасників нашої команди тягнув візок в упряжці попереду, один тримав рівновагу позаду та контролював гальма. Інші хлопці почергово підштовхували візок. Спускатися звісно було набагато легше”, - пояснив Іван Маслюк.

Здійснити задумане команді не завадила навіть примхлива погода, адже метою сходження було здійснити мрію друга та змінити ставлення суспільства до людей з особливими потребами.

“Наша команда планує регулярно організовувати походи у живописні місця України для людей з обмеженими можливостями на спеціальному візку La Joelette”, - розповів координатор проекту On 3 wheels Сашко Луцик.

Наступна поїздка планується вже через декілька тижнів.

Нагадаємо, минулого року команда On 3 wheels здійснила унікальну велоподорож до Лісабону. Тоді разом з Іваном Маслюком, який живе з ДЦП, вони перетнули 12 країн. Іван самотужки подолав 5000 км за 100 днів на спеціальному триколісному велосипеді, на якому можна крутити педалі руками. Саме тому проект здійснення мрії отримав назву On 3 wheels (На трьох колесах).

Більше новин із життя Західної України читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments