Садовий хоче зірвати «сміттєвий» меморандум?

Роман Матвіюк  |  Понеділок, 8 травня 2017, 21:23
Якщо мер Львова не забере сміття, у Буську погрожують відкликати підпис мера під меморандумом
Садовий хоче зірвати «сміттєвий» меморандум?

Міського голову Львова просять на протязі 72 годин прибрати сміття, яке сьогодні вранці було скинуто у Буського районі. В іншому випадку буде здійснено ініціювання відкликання підпису мера м.Буськ під меморандумом.

 «Асоціація сільських і селищних ради Буського району звертається до міського голови Львова щодо частих випадків несанкціонованого вивезення львівського сміття у ліси району. Голови органів місцевого самоврядування стурбовані недотриманням домовленостей (меморандуму) щодо вивезення сміття. Буська міська рада одна з тих, хто підтримала місто Львів і підписала меорандум. Проте сьогодні на території Боложинівської сільської ради неподалік дороги Буськ-Лопатин виявлено 20 тонн львівського сміття.

Просимо Вас на протязі 72 годин відреагувати та прибрати сміття. В іншому випадку буде здійснено ініціювання відкликання підпису мера м.Буськ під меморандумом», - йдеться у документі за підписом голови Асоціації сільських та селищних рад Буського  району Олега Коваля.

Раніше ми писали про те, що меру Львова дали 72 години.

21 квітня, о 10:00 стартувало підписання документу між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у місті Львові.

Курувати захід особисто прибув до Львова віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

“Підписання меморандуму дуже важливе, адже у області утворилось багато стихійних сміттєзвалищ. Ми знайшли відповідне рішення, щоб максимально мінімізувати вплив на екологічну ситуацію у області. Питання взяв на контроль особисто В. Гройсман. Це проміжний консенсус, який дозволить міській раді підібрати правильні технології для вирішення проблем з ТПВ”, - зауважив посадовець.

В. Кістіон подякував міським головам, які відгукнулись і погодились допомогти у вирішенні півторарічної проблеми Львова.

У свою чергу, голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що громади області є співчутливими:

“Попри велику брехню і політичну тріскотню, не було жодного дня, коли сміття з міста не вивозилося б на полігони області. Ми тричі допомагали Львову зі сміттям і цей меморандум допоможе вирішити проблему, а сміттєпереробний комплекс має бути побудований не тільки для Львова, але й для області. Замість того щоб безумно витрачати кошти на ефемерні перевезення сміття по Україні, краще щоб вони йшли безпосередньо у громади Львівської області”, - зауважив Олег Синютка.

comments powered by HyperComments