Меморандум запрацює лише за умови впровадження системи сортування сміття у самому Львові , - Залєвський

Неділя, 7 травня 2017, 10:32
Директор “ГрінКо Захід” поділився думками щодо діяльності “сміттєвого” меморандуму.
Меморандум запрацює лише за умови впровадження системи сортування сміття у самому Львові , - Залєвський


Уже поступили сигнали про те, що міста Львівщини, мери яких підписали Меморандум, або відмовляються взагалі виконувати взяті на себе зобов’язання з огляду на протести громадськості, або ж, як наприклад Червоноград, готові прийняти значно меншу його кількість: замість 40 т в добу буде приймати лише 10 т.

“Запровадження повного циклу сортування сміття, тобто коли його сортує населення, а потім відбувається глибинне сортування на спеціальних установках, дозволить як мінімум до 40% знизити кількість ТПВ, які відправляються зі Львова на полігони. І це реально робити вже сьогодні”, - заявив Олександр Залєвський.

Посадовець наголосив також на тому, що з 1 січня 2018 року вступає в дію положення закону «Про відходи», відповідно до якого всім полігонам заборонено приймати несортовані відходи. 

"Тобто Меморандум пропрацює лише до кінця року, далі його положення втратять актуальність і Львів знову сам на сам залишиться зі сміттєвою проблемою", - пояснив директор “ГрінКо Захід”.

Нагадаємо, 21 квітня між Львівською ОДА, міськрадою, облрадою та органами місцевого самоврядування Львівщини був підписаний Меморандум щодо поводження з твердими побутовими відходами, що утворюються у Львові.

Більше новин із життя Львова та області читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments