Львівська міськрада нарешті прийняла "сміттєвий" меморандум

Олег Довганик  |  Четвер, 27 квітня 2017, 14:15
Депутати Львівської міськради заслухали інформацію Ірини Гримак та Андрія Білоуса
Львівська міськрада нарешті прийняла "сміттєвий" меморандум

Депутати Львівської міської ради нарешті затвердили меморандум щодо поводження із ТПВ, який був підписаним ще минулого тижня.

За таке рішення проголосували 53 депутати міської ради.

Перед депутатами виступили заступник голови ОДА Ірина Гримак та перший заступник голови Львівської облради Андрій Білоус.

Нагадаємо, Ірина Гримак наголосила на тому, що мерія Львова має посилити контроль за перевізниками, які вивозять сміття з міста.

21 квітня, о 10:00 стартувало підписання документу між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування щодо поводження з твердими побутовими відходами, які утворюються у місті Львові.

Курувати захід особисто прибув до Львова віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

“Підписання меморандуму дуже важливе, адже у області утворилось багато стихійних сміттєзвалищ. Ми знайшли відповідне рішення, щоб максимально мінімізувати вплив на екологічну ситуацію у області. Питання взяв на контроль особисто В. Гройсман. Це проміжний консенсус, який дозволить міській раді підібрати правильні технології для вирішення проблем з ТПВ”, - зауважив посадовець.

В. Кістіон подякував міським головам, які відгукнулись і погодились допомогти у вирішенні півторарічної проблеми Львова.

У свою чергу, голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що громади області є співчутливими:

“Попри велику брехню і політичну тріскотню, не було жодного дня, коли сміття з міста не вивозилося б на полігони області. Ми тричі допомагали Львову зі сміттям і цей меморандум допоможе вирішити проблему, а сміттєпереробний комплекс має бути побудований не тільки для Львова, але й для області. Замість того щоб безумно витрачати кошти на ефемерні перевезення сміття по Україні, краще щоб вони йшли безпосередньо у громади Львівської області”, - зауважив Олег Синютка.

comments powered by HyperComments