Скільки потрібно коштів, щоб відремонтувати усі дороги на Львівщині?

Олег Довганик  |  Понеділок, 17 квітня 2017, 20:51
Чиновник профільного департаменту Львівської ОДА відзначає на необхідності проведення ямкового ремонту
Скільки потрібно коштів, щоб відремонтувати усі дороги на Львівщині?

Щоб капітально відремонтувати усі дороги Львівської області поточним та середнім ремонтом на основних магістралях, потрібно не менше, ніж один мільярд євро.

Про це «Справжній варті» повідомив в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло.

«Реально, із нашими потужностями за рік це не зробимо, навіть якщо б нам впав на голову один мільярд євро, адже усі ми розуміємо, що це 30 мільярдів гривень», - каже Кокотайло.

З його слів, бюджет усієї дорожньої галузі України становить 30 мільярдів гривень, з яких 15 млрд грн ще очікують, а 15 млрд уже є.

Кокотайло також наголосив, що ліквідація аварійної ямковості також повинна бути.

«Ямковий ремонт також буває різним. Це може бути і ліквідація аварійної ямковості, і підсипка різаним асфальтом. Не завжди це гарячий асфальтобетон. Ми це практикуємо на дорогах місцевого значення, так званих сільських дорогах, щоб хоч якось забезпечити проїзд. На основних дорогах йде так званих ямковий ремонт картами: вирізається неналежна ділянка дорожнього полотна і асфальтується», - розповів Кокотайло.

Нагадаємо, на Львівщині уже розпочали ремонтні роботи на десятьох напрямках.

Також на Львівщині у 2017 році розпочнеться будівництво північної об’їзної міста Львова.

Як повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, зараз цей проект перебуває на стадії проектно-кошторисної документації.

«Я сподіваюсь, що його імплементація розпочнеться у 2017 році. Станом на сьогодні я не бачу перешкод для того, щоб цей проект був зупинений. Безумовно, дорога знімить навантаження для міста Львова і для об’їзної навколо Львова», - зазначив Омелян.

comments powered by HyperComments