ЛМР хоче «виселити» наркологічний диспансер з орендованого приміщення

Володимир Діденко  |  Четвер, 13 квітня 2017, 13:51
В обладнання приміщення закладені значні кошти, залучені із Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.
ЛМР хоче «виселити» наркологічний диспансер з орендованого приміщення

Відокремлений структурний підрозділ Львівського обласного державного клінічного наркологічного диспансеру, який функціонує з 1994 року і розташований за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 203 може залишитися без даху над головою.

Про це "Справжній Варті" повідомило джерело, близьке до керівництва диспансеру.

З його слів, приміщення закладу орендовані у Львівської міської ради. Там облаштований кабінет замісної підтримувальної терапії (ЗПТ) для споживачів ін’єкційних наркотиків. 

На сьогодні в кабінеті замісної підтримувальної терапії лікуються 85 пацієнтів: мешканці Львова, в тому числі учасники АТО та внутрішньо переміщені особи, повідомляє джерело "Варти".

Однак, договір оренди на приміщення закінчився у лютому цього року. А пропозицію продовження оренди, яку подав департамент охорони здоров’я ще в грудні 2016-того року, не погодили. Натомість, міська рада надіслала вимогу про повернення балансоутримувачу згаданого приміщення. 

Закриття кабінету поставить під сумнів виконання Загальнодержавної цільової програми протидії ВІЛ-інфіекції/СНІДу на 2014-2018 роки та призведе до втрати довіри міжнародних донорських організацій, виникнення соціальної напруги, погіршення криміногенної ситуації в місті. 

Додамо, у підпорядкування управління охорони здоров’я Львівської міської ради закладу, що надає такого виду медичну допомогу узалежненим пацієнтам, більше немає.

Більше новин про стан медичної допомоги у Львові читайте на сайті "Справжня Варта".

comments powered by HyperComments