На Перемишлянщині через спалювання трави постраждало два господарства

Понеділок, 10 квітня 2017, 12:54
За останні два місяці до відповідальності притягнули шістьох осіб у районі.
На Перемишлянщині через спалювання трави постраждало два господарства

Нещодавно на Перемишлянщині, через стихійні підпали трави, у м. Бібрка постраждали рослини біля домашнього господарства, а у с.Підвисоке — загорілась будівля. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу Перемишлянської РДА.

У вказаному приміщенні згоріло сіно, корми та дерев’яний дах. За попередньою інформацією, причиною пожежі став підпал сухостою.

Місцева влада нагадує мешканцям, що спалюючи траву, вони не лише шкодять екології та порушують закон, але й завдають шкоди своїм сусідам. Зокрема, минулого року через це було зафіксовано 22 пожежі в екосистемах та 6 горінь торфовищ, а Перемишлянський район втратив двох людей.

Аби звернути увагу мешканців на вказані небезпеки, голова Перемишлянської РДА В. Танчин організує зустріч із представниками Подусільнянської сільської ради 11 квітня, о 15:00.

Зауважимо, що активісти також акцентують на небезпеках від підпалу трави. Так, у Фейсбуці оголосили волонтерську премію за боротьбу зі спалюванням рослинності. У відповідній спільноті користувачі публікують докази успішної боротьби, а 15 квітня розіграють переможців.

Нагадаємо, станом на 3 квітня по області було оштрафовано 32 паліїв.

Більше про екологічні новини Львівщини читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments