На трасі біля Львова патрульні зупинили свиней без документів

Середа, 29 березня 2017, 09:53
Перевізник заявив, що скуповував тварин по селах.
На трасі біля Львова патрульні зупинили свиней без документів

Днями, на трасі Львів — Рава-Руська інспектори поліції затримали автомобіль, який перевозив свиней без документів. Про це повідомляє “Справжня Варта” із посиланням на прес-службу Патрульної поліції Львова.

Водій автівки розповів, що скуповував свійських тварин, аби відвезти в Золочів на забій.

З метою запобігання можливості поширення хвороби АЧС – Африканської чуми свиней, патрульні викликали слідчих; транспорт зі свинями передали працівникам Жовківського відділу поліції. Стан здоров’я тварин перевірили ветеринари.

Пізніше, на автодорозі Львів — Стрий, правоохоронці перевірили ще один транспортний засіб, який перевозив свійських тварин. Цього разу водій мав усі документи та свиней, тож зміг продовжити маршрут.

Як зазначають у поліції, АЧС — дуже заразна хвороба, яка дуже швидко поширюється серед свиней. В Україні було виявлено вірус АЧС генотипу ІІ, що за останні роки набув широкого розповсюдження. Аби попередити розповсюдження хвороби на Львівщині, поліцейські перевіряють документи та вантаж перевізників свиней на дорогах.

Нагадаємо, як зазначають у Держспоживслужбі, Львівська область – єдина в Україні, яку не торкнулася ця вірусна хвороба свиней.

Раніше “Справжня Варта” повідомляла про аналогічну ситуацію в країні минулоріч.

comments powered by HyperComments